itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Automationsingenjör till spännande projekt inom kärnkraft!

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-03-26

Ansök nu

Automationsingenjör till spännande projekt inom kärnkraft!

About the job

Är du en kreativ person som tycker att det låter intressant att få vara med och utveckla automatiserade styr- och kontrollsystem på ett kärnkraftverk? Har du dessutom en utbildning inom automation, elektronik, mekatronik, datateknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet? Bra! Då kan du vara personen vi söker till rollen som Automationsingenjör på Ringhals!

I denna tjänst erbjuds du möjligheten att tillsammans med engagerade och kunniga kollegor arbete i spännande moderniseringsprojekt. 

Har vi lyckats väcka din nyfikenhet? Vänta inte med din ansökan, intervjuer hålls löpande!

Dina Arbetsuppgifter

I rollen som automationsingenjör på Ringhals kommer du bland annat arbeta med:

  • Projektering

  • Utveckling av befintliga automationssystem

  • Konstruktion av nya automationssystem

  • Programmering och konfigurering

  • Dokumentation

  • Idrifttagning av automationssystem i vår anläggning

  • Utvärdera och föra dialog med leverantörer

Som automationsingenjör på Ringhals får du möjlighet att vara med i riktigt spännande utvecklingsprojekt redan från start. Din kunskap och dina erfarenheter blir en viktig kugge i det projektteam där du ingår och uppdragen sträcker sig från mindre programändringar till nykonstruktion av helt nya anläggningsdelar.

Om oss

Gruppen Processnära IT ansvarar för alla ändringar i befintliga samt nya programmerbara styr- och kontrollsystem inom produktion, skydd och processövervakning på Ringhals. Vi är ett team på ungefär 17 personer som tillsammans bildar en sammansvetsad grupp med bred kompetens inom området. Vi lär av varandra och stöttar i med- och motgång!

Så här beskriver våra medarbetare vad som är bäst med jobbet:


”Variationen i arbetet. Stort inflytande över sin egen utveckling. Bra kollegor och chef. Eget ansvar. Möjligheten att jobba med sådant man tycker är intressant. Frihet under ansvar. All den samlade kompetens som finns på Ringhals. Möjligheten att jobba på distans. Arbetsklimatet. Att det ges möjlighet att gå externa utbildningar. Blandningen - att man ena dagen får skruva i en server och nästa dag få gå ut och felsöka i kontrollrummet.

Your profile

Våra förväntningar

Vi söker dig som redan är eller som har en önskan om att bli programmerare av styrsystem. Vi tror att du har en teknisk utbildning inom exempelvis automation, elektronik, mekatronik, datateknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Har du dessutom erfarenhet av att ha jobbat med exempelvis ABB Control Builder eller Siemens TIA-portal är det ett stort plus!

I rollen kommer du arbeta i tvärfunktionella projektteam och därför är det en förutsättning att du är kommunikativ och trivs i ett sammanhang som präglas av samarbete. Du har ett lösningsorienterat arbetssätt och som person är du nyfiken och motiveras av att få saker att hända.

I denna tjänst är det ett krav att du både skriver och talar svenska obehindrat. Att skriva dokument med tekniskt innehåll är en viktig del av vårt arbete.

Additional information

Vi erbjuder   
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.  

Placeringsort  
Ringhals 

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef  Maria Granholm tfn 0702458942

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com 

Fackliga representanter:  Patrik Harrysson - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Alexander Wallberg - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 26/3 2023. Urval och intervjuer sker löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.  

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan! 

About the company

Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen. Ringhals kärnkraftverk är en del av ryggraden i den svenska energiförsörjningen. Vi är stolta över vår arbetsplats och har över 40 års erfarenhet av elproduktion. Vi ser ljust på framtiden och planerar att köra våra befintliga anläggningar under många år framöver, samtidigt som det just nu pågår en förstudie för att se över möjligheterna att bygga ny kärnkraft på Ringhals.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals  

Dela detta jobb

Automationsingenjör till spännande projekt inom kärnkraft!

Vattenfall AB