itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Chef IT-säkerhet

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-06-06

Ansök nu

Chef IT-säkerhet

About the job

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. 

Vill du leda vår avdelning med ansvar för IT-säkerhet och som är central för den pågående digitaliseringen inom samhällskritisk verksamhet och därigenom bidra till ett fossilfritt liv inom en generation? 

Rollen som chef IT-säkerhet  

Vår avdelning för IT-säkerhet ansvarar för att våra digitala lösningar har rätt nivå på IT-säkerhet. Avdelningen gör det genom att ställa krav på IT-säkerhet och följa upp dessa i våra befintliga och nya digitala lösningar. Inom Vattenfall finns ett väl utvecklat ledningssystem för säkerhet och som ligger till grund för hur vi arbetar med alla dimensioner av säkerhet. 

Din huvuduppgift kommer att vara chef för avdelningen och tillsammans med medarbetarna inom avdelningen utveckla IT-säkerhetsarbetet inom bolaget. Du kommer leda en engagerad och kompetent grupp med IT-säkerhetsspecialister. Det är mycket som händer inom energiområdet och du kommer att vara en central del i utvecklingen av bolagets digitalisering och hur vi säkerställer IT-säkerheten i våra lösningar. 

Du rapporterar till chefen för enheten Säkerhet och Arkitektur. Då verksamheten bedrivs på tre etableringsorter (Trollhättan, Luleå, Solna) kommer resor att förekomma i tjänsten. 

Vidare kommer du att: 

 • På övergripande nivå leda IT-säkerhetsarbetet i bolaget. 

 • Säkerställa effektiv och kvalitativ utveckling samt uppföljning av IT-säkerhetsramverk och tekniska lösningar inom verksamheten. 

 • Representera såväl din avdelning som affärsenheten i olika samarbetsforum inom bolaget och i Vattenfallkoncernen. 

 • Ingå i ledningsgruppen för enheten Säkerhet och Arkitektur. 

 • Utveckla medarbetarnas kompetens i enighet med affärsenhetens behov. 

 • Sätta mål, nyckeltal och kvalitetskrav för avdelningen och ha ansvar för avdelningens budget. 

Your profile

Dina kompetenser 

 • Relevant universitets- eller högskoleutbildning. 

 • Du har relevant utbildning och gedigen erfarenhet inom IT-säkerhet. 

 • Du har erfarenhet från att leda en grupp medarbetare med syfte att utveckla och effektivisera verksamheten. 

 • Du har erfarenhet av coaching och kompetensutveckling av medarbetare.  

 • Flytande svenska och engelska både muntligt och skriftligt. 

 • Det är meriterande om du har erfarenhet från energibranschen. 

 • Det är meriterande om du har erfarenhet av säkerhetsskydd och totalförsvar. 

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga, har goda kunskaper inom IT-säkerhet, besitter en utvecklad analytisk förmåga samt stimuleras av att lösa komplexa problem. Du har en förmåga att vara pragmatisk, göra avvägningar och hitta lösningar för att komma framåt i det du arbetar med.   

För att lyckas i den här rollen behöver du utöva ett bra ledarskap, samtidigt som du har ett stort intresse av IT säkerhet, med förmågan att tillsammans med ditt team snabbt kunna döma av hur vi går framåt i de operativa och strategiska frågor du förväntas hantera.  

Additional information

Vi erbjuder   
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.  

Befattning: Chef 
Placeringsort  
Solna, Trollhättan eller Luleå.

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Mikael Vos telefon 0702026294. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Berivan Bozan, berivan.bozan@vattenfall.com

Fackliga representanter via Vattenfalls växel, 08 739 50 00 
Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 087395000. 

Välkommen med din ansökan senast 6 juni . Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.  

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part, Validata.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.  

Vi ser fram emot din ansökan! 

Dela detta jobb

Chef IT-säkerhet

Vattenfall AB