itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Dokumentationsansvarig till Svenska Kraftnät!

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2023-06-22

Ansök nu

Dokumentationsansvarig till Svenska Kraftnät!

Företag: Svenska Kraftnät

Stad: Sundbyberg

Jobbkategori: IT

Roll: Databastekniker/administratör

Omfattning: Heltid, Heltid

Startdatum: Augusti

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Vi söker dig som

 • Språk: Svenska, Engelska

 • Utbildning: Eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning alternativt arbetslivserfarenhet som Svenska Kraftnät bedömer som relevant.

 • Minst 2 års arbetslivserfarenhet med hantering av teknisk dokumentation

 • Minst 1 års erfarenhet av dataupprättningsarbete

OBS: Det är mycket viktigt att det framgår i ditt CV att ovanstående krav uppfylls, för att vi ska kunna gå vidare med din ansökan. Det är meriterande om du har

 • Minst 2 års erfarenhet av arbete i affärssystemet IFS inom energimarknaden

 • Minst 2 års erfarenhet av ta fram script

För att lyckas i rollen är dina personliga egenskaper:

 • God samarbetsförmåga och initiativförmåga

 • Flexibel och anpassningsbar efter arbetsbelastning

 • Arbetar självständigt och målinriktat

 • Fallenhet för administrativa arbetsuppgifter

 • Förmåga att arbeta i grupp

Möjligheten till distansarbete finns i samråd med Svenska Kraftnät.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten riktas till Academic Work

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan tas ned innan sista ansökningsdag om vi har gått vidare till urvals- och intervjufasen. Rekryteringsprocessen omfattar två test: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att matcha rätt talang med rätt position samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Bli en del av Academic Work

Som konsult hos Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och du får ta del av fantastiska förmåner.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här

Arbetsuppgifter

Svenska Kraftnät arbetar med att utveckla digitaliseringen inom myndigheten. På division Nät som du kommer att tillhöra driver de "Digitaliseringsprogrammet" som löper över ett antal år. Det här konsultuppdraget ligger inom ett delprojekt i digitaliseringsprogrammet där man arbetar med att öka datakvalité.

Som dokumentationsansvarig kommer du att arbeta med verksamhetsnära datakvalitetsarbete dvs gå igenom och kvalitetskontrollera data, dokumentation och information. Det kan röra sig om att använda olika datasystem för att kvalitetssäkra data, dokumentation och information som används i underhåll och förvaltning av anläggningsinformation. Du kommer samverka med olika delar av verksamheten och få en god insyn i förvaltningen och användandet av anläggningsinformationen. Exempelvis kommer du både behöva använda IFS med objekthantering men även vara beredd på att hantera informationsmängder i Excel. Det förekommer även hantering av mer analoga material som ritningar.

Sedan kommer du även att arbeta med andra typer av datakvalitetsarbete kan vara sökningar i databaser och system, uppdateringar och förändringar med mål att förbättra datakvaliteten på våra anläggningstillgångar.

 • Granskning och kvalitetskontroll samt datastädning av uppgifter i datasystem som används för förvaltning av system inom elbranschen

 • Granskning eller utarbetande av dokumentation relevant för uppdraget 

 • Dokumentation av utfört arbete ex manualer och förslag på rutiner 

Svenska Kraftnät

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd. Läs mer om Svenska kraftnät på https://www.svk.se/jobba-har/.

Dela detta jobb

Dokumentationsansvarig till Svenska Kraftnät!

Academic Work