itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Enhetschefer IT

Företag Experis AB
Ort
Utgår

2023-06-12

Ansök nu

Enhetschefer IT

Jobbar du idag som ledare inom IT med applikationsutveckling eller förvaltning och har erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete med tillhörande förändringsledning? Är du relationsorienterad och har förmåga och intresse att leda och utveckla team?

Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Vi befinner oss just nu i en tid där du som chef för en av våra enheter; IT applikationsförvaltning eller IT utveckling och samordning, kommer att vara en nyckelperson i att skapa en ännu mer dynamisk och leveranssäker organisation. Vill du bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef har du ett operativt ansvar för att förvaltning och utveckling av IT applikationer genomförs kostnadseffektivt och med hög kvalitet. Du leder och fördelar arbetet inom enheten och har en viktig roll i att coacha och skapa rätt förutsättningar för dina medarbetare. Du ingår i ledningsgruppen och bidrar med strategisk och taktisk planering av arbetet inom din enhet. Vid behov kommer du även stödja planering och genomförandet av upphandlingar samt följa upp avtal. I rollen ingår också att representera Infrastaben som helhet och övriga FMV både internt och externt.

Som chef företräder du FMV:s vision, mål och värdegrund. Du har verksamhetsansvar, arbetsgivaransvar och ekonomiskt ansvar samt är dina medarbetares viktigaste kommunikationskanal.

Tjänsterna är placerade i Stockholm.

Vi söker dig som
Du har akademisk utbildning inom relevant område eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Du har ett par års dokumenterad och aktuell ledarerfarenhet (linjeansvar eller projektledning/förvaltningsledning) inom IT applikationsutveckling eller förvaltning. Vidare har du även ett par års dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete med tillhörande förändringsledning, liksom dokumenterad erfarenhet av ekonomi/budgetansvar.

Det är meriterande om du har haft personalansvar och erfarenhet av förvaltningsmodeller PM3 eller ITIL alt projektmodeller. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i ledningsgrupp och det är en fördel om du har kunskap och erfarenhet inom IT-säkerhet. Vi tror att du kommer att ha nytta av din kunskap och erfarenhet av upphandlingar enligt LOU/LUFS och ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom myndighet och/eller statlig förvaltning. Att du har erfarenhet inom förvaltningsstyrning och projektstyrning samt kunskap om informationssäkerhetsarbete ser vi som meriterande.

Som chef på FMV skapar du förutsättningar för dina medarbetares och FMV:s utveckling. Därför behöver du ha förmåga att sätta in skeenden i ett större perspektiv och förstå din roll i dem. Din ledarstil kännetecknas av en stark vilja till utveckling, vilket syns när du tydliggör mål och ramar för verksamheten. I handling visar du omtanke om såväl medarbetare som andra samarbetspartners. Du förstår också att en effektiv och leveranssäker organisation bygger på en öppenhet inför olikheter.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. I urvalsarbetet kan vi komma att genomföra tester med stöd av extern leverantör.

Om oss
Infrastaben ansvarar bl.a. för IT- och mobiltelefonirelaterade frågor samt utveckling, drift och förvaltning av IT-system. Infrastaben ansvarar även för att styra myndigheten inom IT-området genom att planera, inrikta, följa upp och genomföra IT-verksamheten inom FMV. Inom detta område ska Infrastaben företräda myndighetens uppfattning samt bistå myndighetsledningen, GD/ÖD med att styra och leda myndighetens verksamhet i fullföljandet av sitt uppdrag.

FMV - Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision "Rätt materiel för ett starkare försvar" ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. I denna rekryteringsprocess samarbetar FMV med Experis. Vid frågor om tjänsten och din ansökan, kontakta Pia Boström, pia.bostrom@se.experis.com, 0703-14 68 66 eller Anki Snis, anki.snis@se.experis.com, 0703-77 59 69. Urval sker löpande så ansök så snart som möjligt.

Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld, OFR/O Lars Carlsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Jan Lundborg på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Sista ansökningsdag är 2023-06-12.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Enhetschefer IT

Experis AB