itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

FRA söker senior systemutvecklare

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kreativ systemutvecklare med stort teknikintresse. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA
Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag
Som senior systemutvecklare hör du till avdelningen för Teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.  

I rollen förväntas du ha en bred och djup kunskap inom IT, samt ta ett helhetsansvar för teamets olika system inom cyberområdet, både befintliga och framtida. Du förväntas driva innovation, främst inom backend/devops där det också finns möjlighet att framöver kunna bredda sig inom frontend eller som scrum master. Teamet består av en bra mix av juniora och seniora utvecklare. Arbetet sker iterativt, från kravinsamling och design, till implementation och utvärdering, i ett nära samarbete med beställare och interna användare.

Arbetsuppgifterna innebär att du kombinerar dina tekniska kunskaper med din analytiska förmåga. Utvecklingen går fort och du kommer att arbeta inom flera olika områden. Tillsammans med dina medarbetare kommer du att vidareutveckla teknisk metodik och verktyg för att hitta nya sätt att utveckla verksamheten. Detta är en förutsättning för att ta sig an morgondagens utmaningar.

Du kan
Vi söker dig som har:

 • Utbildning inom Systemvetenskap, Civilingenjör/Högskoleingenjör eller annan IT-inriktad utbildning. Alternativt erhållit motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet.

 • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Flerårig erfarenhet av:

 • Objektorienterad utveckling och testning

 • Containerbaserad utveckling i Linuxmiljö

 • Systemövervakning (t.ex. Prometheus, Grafana, Elasticsearch)

 • Orkestrering (t.ex. Terraform, Ansible, Puppet)

 • Automatisering (t.ex. ci/cd)

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Administrerat eller använt Kubernetes

 • Kodat i React.js eller annat frontend-ramverk

 • Arbetat med strömmad data

 • Tagit kurser, utbildningar eller certifieringar inom IT-området

 • Erfarenhet av programmering i SQL

 • Arbetat med säkerhetsklassad information

 • Erfarenhet av agilt arbetssätt

Du är
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har förmågan att utveckla effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem. Du har lätt att ta in ny information och kan tillsammans med din erfarenhet använda nya kunskaper på ett flexibelt sätt. Du söker nya perspektiv och idéer för stimulera innovation och förändring. För att trivas i rollen arbetar du konstruktivt i pressade situationer och bibehåller en entusiastisk och positiv attityd även i tuffa situationer. Att följa upp ditt arbete mot enhetens mål och interna användare är en självklarhet. Du driver nya initiativ inom ramen för ditt arbete och du samverkar med andra genom att främja och utveckla andras idéer.  

Vårt erbjudande
På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för. 

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar. 

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på 010-557 52 01 samt fackliga företrädare på

010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-04-21.
Referensnummer 3301/22

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

 

 

 

 

Dela detta jobb

FRA söker senior systemutvecklare

Försvarets Radioanstalt