itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

FRA söker teknisk signalspanade

Ort
Utgår

2023-10-08

Ansök nu

FRA söker teknisk signalspanade

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en signalspanare till Skåne. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som signalspanare hör du till avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. FRA:s signalspaning syftar till att ge information och förvarning om förhållanden i omvärlden. Det kan röra sig om eventuella hot mot Sverige, men även om att ge stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Signalspaning handlar om att inhämta signaler och data, som sedan bearbetas och analyseras för att slutligen resultera i underrättelser som rapporteras till uppdragsgivarna.

I rollen som teknisk signalspanare är du länken i en spännande produktionskedja, och dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer, efter utbildning och praktik, att vara inhämtning och analys av tekniska signaler, främst radarsignaler, med tyngdpunkt på analysarbetet.  Du kommer även att producera utgående rapporter. Arbetet bedrivs både självständigt och tillsammans med dina kollegor samt i samverkan med våra uppdragsgivare. Normala arbetstider är dagtid men skiftarbete kan inträffa periodvis. Tjänsteresor till andra orter förekommer.

Du kan

Vi söker dig som har:

  • Gymnasieutbildning med naturvetenskaplig eller teknisk inriktning alternativt motsvarande kunskaper erhållna på annat sätt

  • God datorvana

  • Goda kunskaper i svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

  • B-körkort

Vi ser det som meriterande om du har:

  • eftergymnasial utbildning inom teknik eller matematik

  • tidigare erfarenhet av radar och digital signalbehandling

  • erfarenhet av annat tekniskt arbete, förvaltning och/eller utveckling inom IT-området

  • tidigare arbetat med tekniska analysverktyg, programmeringskunskaper och/eller statistik

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som är bra på att samarbeta och värdesätter kunskapsutbyte för att skapa resultat tillsammans med andra. Med din uthållighet, flexibilitet och förmåga att behålla ett realistiskt perspektiv i olika situationer ser du till att uppfylla dina mål med resultat som håller hög kvalitet. Du förstår tekniska underlag och kan med din sakkunnighet självständigt hantera en komplex signalmiljö. Som person är du öppen för att ta till dig nya områden med ett positivt och förtroendeskapande förhållningssätt.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis friskvård 4000/år, gratis parkering, ledighet på klämdagar, samt utökad föräldrapenning.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i sydöstra Skåne. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 35 10. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-10-08.
Referensnummer 3798/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

FRA söker teknisk signalspanade

Försvarets Radioanstalt