itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Infrastructure Developer / Linux Engineer

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu dig som tycker att Linux är det självklara valet och som brinner för Infrastructure as Code. Du automatiserar allt som kommer i din väg och du vill använda din dyrbara tid och kompetens till att göra Sverige säkrare. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA
Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag
I den här rollen ingår du i ett agilt devops-team som designar och utvecklar en flexibel plattform för snabb produktionssättning av nya underrättelseförmågor och innovativa system.

Teamet har stor teknisk frihet och ansvarar för sina egna teknikval. Det finns möjlighet till omväxlande arbete inom hela stacken.

Teamet har ett nära samarbete med andra delar inom underrättelseproduktionen. Både med användare och andra tekniska team.

Du förväntas delta aktivt med kunskapsöverföring, men också ta egna initiativ till din egen utveckling. Via utbildningar, konferenser och egen omvärldsbevakning håller vi oss uppdaterade på den senaste tekniken. Tillsammans utvärderar vi och tar del av varandras insikter.

Vi strävar alltid efter att medarbetarna ska trivas och utvecklas. Vi ser det som en förutsättning för teamets effektivitet.

Du kan
Vi söker dig som har:

 • Arbetat professionellt med Linux

 • Erfarenhet av Docker

 • Erfarenhet av Ansible (el. Puppet)

 • Erfarenhet av iptables (el. motsvarande)

 • Arbetat med Git

 • Högskoleutbildning inom datateknik, systemvetenskap eller motsvarande alternativt förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet

 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Det är även meriterande för tjänsten om du har erfarenhet från ett eller flera av följande områden:

 • Python

 • Go

 • REST / Microservices

 • Kubernetes

 • KVM

 • React

 • Bash

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är nyfiken på nya tekniker och håller dig uppdaterad om vad som händer, både vad gäller arbetsmetoder och nya produkter. Du gillar problemlösning och värdesätter att leverera slutprodukter av hög kvalitet. Du delar entusiastiskt med dig av dina kunskaper och lockas av möjligheten att vara med och påverka framtida teknikval och lösningar. Dessutom tycker du det är spännande och känner en stolthet i att få vara med och bygga utökad underrättelseförmåga för FRA.

Vårt erbjudande
På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 49 53. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-06-14.
Referensnummer 3100/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Infrastructure Developer / Linux Engineer

Försvarets Radioanstalt