itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Infrastrukturtekniker – Windows server

Ort
Utgår

2023-06-09

Ansök nu

Infrastrukturtekniker – Windows server

Havs- och vattenmyndigheten (HaV) etablerades 2011 och är en förvaltningsmyndighet som arbetar för hållbar samhällsnytta. Vi arbetar på regeringens uppdrag för bevarande, restaurering och hållbart nyttjande av sjöar, vattendrag, hav och fiskeresurserna. Vi är cirka 400 engagerade medarbetare och konsulter som tillsammans skapar en dynamisk arbetsplats för att genomföra uppdraget i enlighet med den statliga värdegrunden.

Avdelningen för digitalisering består av ett 80-tal personer, både medarbetare och konsulter. Vårt uppdrag är att leda myndighetens digitalisering, utforma lösningar och leverera IT-tjänster. Vi stödjer verksamheten i att nyttja digitaliseringens möjligheter och användandet av modern teknologi.

Enheten för drift och infrastruktur ansvarar för drift, underhåll, utveckling och support av myndighetens driftplattformar och tekniska infrastruktur. Enheten består av 9 medarbetare och ett antal konsulter.

Vill du vara med och bidra till att skapa samhällsnytta och är intresserad av att följa med i både samhälls- och teknikutvecklingen? Nu söker vi en infrastrukturtekniker till vårt team. 

Arbetsuppgifter

I teamet arbetar ni nära verksamheten och tillhandahåller andra linjens support via
ärendehanteringssystem. Som infrastrukturtekniker arbetar du med att underhålla samt förvalta
myndighetens IT infrastruktur och dess ingående komponenter så som servrar, operativsystem lagring, databaser, mellanprogram, kommunikationsutrustning, klienter samt datorhallar med kringutrustning. Du kommer att arbeta i team och individuellt i en miljö med stora möjligheter för personlig utveckling och omväxlande arbetsuppgifter. Din inriktning kommer att vara att säkerställa driften av vår Windows, Klient, AD, SCCM och telefoni.

I dina arbetsuppgifter ingår även att:

 • driva olika utvecklingsaktiviteter för att förbättra lösningar samt tjänster som används inom området

 • följa upp att uppsatta rutiner efterlevs samt att relevant dokumentation blir uppdaterad

 • konfigurera samt installera servrar

 • säkerställa rätt versioner och patchnivåer, uppdaterade drifthandböcker och system-dokumentation

 • ta fram design av lösningsförslag för nya och befintliga miljöer samt delta i tekniska
  införandeprojekt

 • hantera incidenter och genomföra djupare problemanalyser och felsökning

 • skapa script för att underlätta administrativa rutiner

 • konfigurera och administrera backuper

 • hantera livscykel av Windowsmiljö

Inom myndigheten finns ett flertal spännande initiativ när det gäller digitalisering där du kommer spela en framstående roll framöver, framförallt genom att stötta de olika utvecklingsinitiativen med teknisk sakkunskap. 

Kvalifikationer

Du som söker denna tjänst ska ha:

 • eftergymnasial utbildning inom IT-området eller kunskaper förvärvade på annat sätt som vi bedömer som likvärdiga 

 • minst 3 års erfarenhet av att arbeta med IT infrastruktur Windows administratör, datacenter och virtuella miljöer

 • goda kunskaper inom Active Direcotry, Exchange och Skype

 • goda kunskaper inom Windows Klient operativsystem och Group policys

 • grundläggande kunskaper inom nätverk, konferenssystem och print 

Som person är du initiativtagande och brinner för digitaliseringens möjligheter. För att lyckas i arbetet behöver du ha god kommunikations- och samarbetsförmåga. Det krävs även att du är noggrann och strukturerad. Du är ansvarstagande, flexibel och kan ställa om i förändringar gällande arbetsuppgifter och prioriteringar. Dessutom har du en problemlösande analysförmåga. Vi vill även att du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift. 

Villkor

Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast möjligt efter
överenskommelse. Du kommer att säkerhetsprövas för denna tjänst. Anställningen kan komma att innefatta beredskapstjänstgöring. Vi erbjuder möjlighet till viss distansarbete. 

Övrig information

Havs- och vattenmyndigheten sitter i moderna lokaler i Gullbergsvass, 10-15 minuters gångväg från Göteborgs central. Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering. Vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Tänk på att de handlingar som du skickar in genom din ansökan blir en allmän handling hos HaV. Detta betyder att allt material i ansökan, inklusive bilagor, kan behöva lämnas ut till den som begär det om uppgifterna inte omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen. Tänk på din integritet och undvik att lämna information som innehåller känsliga personuppgifter, till exempel uppgifter om din eller närståendes hälsa, politiska åsikter eller religiös övertygelse. Vi använder rekryteringstester och/eller arbetsprov i många av våra rekryteringar som en del i urvalsprocessen. För god kvalitet i Havs-och vattenmyndighetens rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har valt rekryteringskanaler för den här anställningen och vill inte bli kontaktade av rekryteringsföretag.

Dela detta jobb

logga
Infrastrukturtekniker – Windows server

Havs- och vattenmyndigheten (HaV)