itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

IT-projektledare till Vattenfall Vattenkraft Luleå

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2023-06-06

Ansök nu

IT-projektledare till Vattenfall Vattenkraft Luleå

About the job

Har du erfarenhet inom IT, ett par års erfarenhet av projektledning och är intresserad av att vara med på vår digitaliseringsresa? Sök till Asset Business Transformation teamet som IT-projektledare för att forma vår fossilfria framtid!

Om Vattenfall Vattenkraft
Vattenfall Hydro ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle. Vi står för ca 25 % av Sveriges totala elproduktion.

Rollen som IT-Projektledare
I denna roll kommer du arbeta som IT-Projektledare mot Vattenfall Vattenkraft. Du kommer att vara en del av Vattenfalls internationella IT-organisation och arbeta i IT Asset Business Transformation teamet. Vi är placerade i Danmark, Amsterdam, Stockholm och nu även i Luleå. Vi arbetar tätt ihop med alla affärsområden som arbetar nära vår affär, där vi i samarbete med de stöttar i deras mest komplexa och strategiska IT-projekt. Det är i huvudsak projekt med stora inslag av förändringshantering, men det kan också vara tekniktunga projekt inom IT-infrastruktur och IT-säkerhet.

Du kommer självständigt leda projekt enligt VPGP (Vattenfalls projektmodell). Den djupa tekniska kunskapen finns hos projektmedlemmarna men du använder din erfarenhet inom IT och förståelse för hur IT-system och teknik kan användas för att driva projekten framåt. Vår verksamhet är spridd över hela landet så det är viktigt att du kan engagera en geografiskt utspridd projektgrupp.

Huvudsakliga uppgifter som IT-projektledare:

 • Driva projekt från konceptutveckling till slutförande: planera, genomföra, övervaka projektets framsteg, följa upp och leverera projekt enligt eller över kundens förväntan

 • Förstå projektets värde och leveranser: kundens behov och översätta dessa till IT-krav.

 • Hantera projektbudget och tilldela resurser

 • Kommunicera och koordinera med olika intressenter: kund, lösningsarkitekter, andra IT-avdelningar, externa leverantörer etc.

 • Utveckla, implementera, distribuera och hantera projektplaner

 • Leda och stötta internationella projektteammedlemmar genom att vara aktiv och engagerande

Your profile

Vi söker dig som:

 • Har en akademisk examen inom IT, teknik, ekonomi eller relevant område

 • Är i början av din karriär som projektledare eller har minst två års erfarenhet från arbete i IT-projekt

 • Har kunskap inom IT och dess tillhörande processer

 • Har ett genuint intresse för energibranschen

 • Är utbildad / certifierad Projektledare inom Sekventiell projektledning (IPMA, Prince2 etc.)

 • Har erfarenhet av förändringsledning

 • Har engagemang och en positiv inställning för att hantera komplexa uppgifter

 • Flytande i svenska och engelska i både tal och skrift

 • Meriterande om du har erfarenhet från en stor organisation med komplex arbetsmiljö

För att trivas i denna roll tror vi att du är en driven och organiserad lagspelare med god kommunikationsförmåga och ett problemlösningstänk. Du har förmågan att arbeta självständigt och bygga relationer med andra projektmedlemmar. Du känner dig bekväm med att dela med dig av dina idéer, samt att bli utmanad i dem.

Additional information

Placeringsort:
Luleå

Vissa resor till andra Vattenfalls anläggningar samt internationella resor förekommer

Vi erbjuder
Vi erbjuder en utmanande och internationell arbetsmiljö och möjlighet att arbeta med några av de bästa inom området. Du kommer att arbeta i internationella team och du kommer att matchas med en senior projektledare som kommer att vara mentor för att stödja dig i dina uppdrag. Vi erbjuder även attraktiva anställningsvillkor och möjligheter till både personlig och professionell utveckling. Det är flexibla arbetstider för att säkerställa en bra balans mellan arbete och privatliv. Läs mer om våra förmåner här. 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Marianne Dyøe Agger +45 27875321. För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Carolina Osterman, carolina.osterman@vattenfall.com

Fackliga representanter i Sverige är Silvija Lilja (Akademikerna). Inger Strandberg (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Lennart Bengtsson (SEKO). Du når representanterna via Vattenfalls växel +46 8 739 50 00.

Välkommen med din ansökan senast 6 juni 2023. Urval och intervjuer sker löpande. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.  

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part, Validata.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Dela detta jobb

IT-projektledare till Vattenfall Vattenkraft Luleå

Vattenfall AB