itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

IT-säkerhetssamordnare till Anläggningsdesign

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-03-26

Ansök nu

IT-säkerhetssamordnare till Anläggningsdesign

About the job

Vill du vara med och utveckla IT-säkerhetsarbetet på Forsmarks teknikavdelning? Vill du även vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Nu söker vi en IT-säkerhetssamordnare till Anläggningsdesign på Forsmarks Kraftgrupp.

Enheten Anläggningsdesign består av tre grupper:

 • Licensiering och anläggningsutveckling arbetar med licensieringsfrågor och har hand om Forsmarks säkerhetsredovisning.

 • Analys som arbetar med säkerhetsanalyser, processanalyser och eldynamiska analyser.

 • Säkerhetsteknik arbetar med delar av säkerhetsredovisningen, PSA-analyser och sammanhållande för  primär säkerhetsgranskning.

Denna tjänst avser gruppen licensiering och anläggningsutveckling.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark.

Ansvarsområden:

 • Bedriva och utveckla IT-säkerhetsarbetet internt på Forsmarks teknikavdelning

 • Bidra till att koordinera IT- och OT säkerhetsarbetet vid FKA

 • Samarbeta med IT säkerhetsansvariga vid Vattenfall

 • Tolkning av föreskrifter och krav inom området samt tillse att kraven uppfylls

 • Delta som stöd till asset owner (ägare av informationstillgången) vid IT-säkerhetsklassningar av system

 • Rapportering samt uppföljning av incidenter

Rollen som IT-säkerhetssamordnare på teknikavdelningen ska utgöra avdelningens kontaktyta inom IT-säkerhetsfrågor samt bedriva och utveckla IT- och OT-säkerhetsarbetet på egen avdelning. I enhetens arbete ingår även kontakter med myndighet och andra externa organ samt internationella organisationer.

Your profile

Vi söker personer med bakgrund inom exempelvis kravhantering eller inom arbete med IT- och OT-system/miljöer.   

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är ansvarstagande och har en god förmåga att självständigt leda och driva ditt arbete. Då du kommer ha många interna och externa kontakter är det viktigt att du har god samarbetsförmåga samt förmåga att skapa relationer och nätverk.

Vi ser gärna att du har

 • Civil- eller högskoleingenjörsutbildning, gärna inom el eller data, alternativt relevant arbetserfarenhet

 • Erfarenhet av kravhantering eller IT-säkerhetsarbete, meriterande om det är inom kärnkraftsindustrin

 • Goda kunskaper i svenska och engelska

 • Meriterande med kunskap inom ISO27001/2, NIST, CIS etc.

Additional information

För mer information eller frågor är du välkommen att kontakta rekryterande chef Stina-Lisa Hast 0703449385 (Licensiering och anläggningsutveckling).

För information om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Summer Lovlinger, 070-1945664.

Fackliga representanter är Hans Lindqvist / Akademikerna, Helena Arneberth / Ledarna, Conny Nordström / SEKO, Mia Friberg / Unionen. Samtliga nås på telefon 0173-81 000 (vx).

Välkommen med din ansökan senast 26 mars. Vi ser fram emot din ansökan!

Placeringsort: Forsmark

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten.

UL trafikerar Forsmark med bussar som har trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Dela detta jobb

IT-säkerhetssamordnare till Anläggningsdesign

Vattenfall AB