itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Javautvecklare till Luleå

Ansök nu

Javautvecklare till Luleå

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 415 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 911 000 fondbyten och skickar ut 8 miljoner orange kuvert. Vi har ca 25 miljoner digitala kundkontakter per år. Vi är cirka 1700 medarbetare på åtta orter, från Luleå i norr till Halmstad i söder.

Vi gör pensioner enklare!

Pensionsmyndigheten är en myndighet som ligger i framkant när det handlar om teknik och utveckling. IT-avdelningen består idag av ca 350 medarbetare och växer kraftigt för att möjliggöra genomförandet av pensionsgruppens överenskommelse om långsiktigt höjda och trygga pensioner. För oss inom IT innebär detta nyutveckling, under många år framöver, av ett flertal nya pensionsförmånssystem med den senaste tekniken och arbetssätt. Som en del av vår IT-avdelning kommer du att verka i en miljö präglad av stort driv och hög ambitionsnivå samtidigt som vi värnar om en sund balans mellan arbete och privatliv. Vår vision är att leverera bäst IT för Sverige.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en teamdriven javautvecklare till Luleå.

Röda Linjen är ett av våra utvecklingståg som har fokus att leverera dom bästa IT-systemen för att säkerställa att vi betalar ut rätt pension i rätt tid. Tåget består idag av 7 team och vi söker javautvecklare till ett av dom. 

Teamet är ett tvärfunktionellt hybridteam som jobbar enligt det agila ramverket SAFe och tillsammans är vår främsta uppgift att nyutveckla och förvalta egenutvecklade microtjänster som ska utgöra en del utav framtidens pensionssystem. Förutom detta så testar vi gärna på nya tekniker, innoverar och utvecklas tillsammans.

Samarbetet är viktigt för oss då vi som team tillsammans ansvarar för alla våra leveranser, men också för att vi tycker att det är kul att programmera och jobba tillsammans när tillfälle finns. Våra team är erfarna och vi lägger mycket fokus på bra onboarding och kompetensutveckling för våra nya kollegor. Så vill du vara del av ett gäng som är väldigt duktiga och har sjukt kul på jobbet så tveka inte, sök idag!

Utbildning och Erfarenhet

Du är utbildad systemvetare, dataingenjör eller har skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt.

Vi ser att du:

 • har minst 2 års erfarenhet av javautveckling

 • har erfarenhet av Spring Boot

 • har erfarenhet av relationsdatabaser och SQL

 • behärskar det svenska språket väl

Det är meriterande om du har jobbat med något av följande:

 • har erfarenhet av REST-tjänster och JMS

 • har erfarenhet av och trivs med att arbeta i agila team

 • har erfarenhet av byggprocessverktyg som Jenkins

 • är väl bekant med något testramverk, exempelvis JUnit, Mockito, Cucumber

 • har erfarenhet av att arbeta med kod- och byggverktyg som Git och Maven.

 • har erfarenhet av en modern IDE, gärna IntelliJ.

 • har jobbat med JIRA, Bitbucket och Confluence.

Egenskaper 

För att trivas hos oss är det viktigt med samarbetsförmåga och att du vill arbeta i team. Du är problemlösande och gillar att hitta lösningar på komplexa problem samtidigt som du har förmågan att anpassa dig efter förutsättningarna.

Vi bryr oss mycket om vår kultur och hur vi tillsammans påverkar vår gemensamma arbetsplats så är detta ett ämne du gillar kommer du att trivas hos oss. Hos oss är alla med på den ständiga resan.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för rollen.

Övrigt 

Placeringsort är på Pensionsmyndighetens kontor i Luleå.

Vi erbjuder hybrid arbetssätt och arbetsplats med möjlighet till distansarbete hemma och på kontoret utifrån en  överenskommelse med arbetsgivaren

Arbetet kan innebära resor till våra kontor ute i hela landet.

Arbetspsykologiska tester eller färdighetstester kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Anställningen kan komma att placeras i säkerhetsklass.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Har du skyddade personuppgifter kontakta rekryterande chef som hjälper dig med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

logga
Javautvecklare till Luleå

Pensionsmyndigheten