itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Lösningsarkitekt IT

Jobbet på Familjebostäder är inte ett vanligt jobb. Det är ett viktigt jobb. Vi bidrar till att Stockholm är en stad där alla kan bo bra. Vårt uppdrag är att se till att de som bor hos oss trivs och är trygga i det viktigaste de har: sina hem. Våra nybyggda hus möter moderna behov och de byggs på ett sätt som tar hänsyn till framtida generationer.

För oss är hållbarhet också det rent mänskliga. Vi är högt rankade när det kommer till ledarskap, förmåner och vi strävar alltid efter att du som jobbar hos oss ska få ihop din vardag: oavsett om det handlar om lediga fredagseftermiddagar eller massage på arbetstid. Det är den omtanken som också avspeglas i vår värdegrund - i varje möte med våra kunder och hur vi är mot varandra. Välkommen till ett viktigt jobb. Vi vet att du kommer trivas.

Om tjänsten
Dina arbetsuppgifter som Lösningsarkitekt innefattar att jobba med varierande arkitekturfrågor och teknikutveckling för att säkerställa att AB Familjebostäder fortsätter att utvecklas och digitaliseras i god takt.

Som Lösningsarkitekt ansvarar du för att designa och implementera tekniska lösningar/system som är baserade på standardprodukter för att stödja affärsverksamhetens IT-behov. Denna roll kräver en kombination av teknisk expertis, affärsförståelse och förmåga att utveckla lösningar som möter verksamhetens krav och budget.

Lösningsarkitekten ska stödja förvaltningsobjekt och projekt i arkitektur-, integrations- och teknikutvecklingsfrågor. Aktuella förvaltningsobjekt hanterar ett antal IT-system inom fastighet, ekonomi, HR, ritningshantering, projektstyrning, GIS, dokumenthantering, kommunikation samt arkitektur och infrastruktur.

Som lösningsarkitekt jobbar du strategiskt och drivande för att säkerställa att digitalisering sker enligt de målsättningar som är uppställda i Stockholm stads strategier och program samt i Familjebostäders affärsplan, verksamhetsplaner, förvaltningsplaner och projektplaner med målsättningen att bolagets totala verksamhet ska digitaliseras i högre grad på ett effektivt sätt.

Därtill att bolaget i detta arbete följer de strategier, riktlinjer samt lagar och förordningar som är tillämpliga för Stockholm stad och som bolaget som en del av en offentlig verksamhet har att följa t.ex. informationssäkerhetspolicy, Stockholms stads styrande dokument, personuppgiftslagen, offentlighetsprincipen och lagen om offentlig upphandling.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

 • Ansvara för upprättande av arkitekturmodell och beskrivningar

 • Ansvara för att upprätta och underhålla information om arkitektur och integrationer på bolagets dataplattform och andra tillämpade kommunikationskanaler

 • Biträda förvaltningsledare och projektledare i utvecklingssatsningar. En resurs i förbättringsarbetet som pågår!

 • Medverka i utarbetandet av Familjebostäders digitala strategier

 • Identifiera behov och utarbeta idéer om utvecklingssatsningar som realiserar bolagets mål

 • Utveckla Familjebostäders arkitekturmodell i samarbete med huvudprocessledaren i Qualiware eller annat tillämpat verktyg

 • Vid behov avropa/upphandla erforderliga konsulter för genomförande av projekt/aktiviteter

 • Omvärldsbevakning inom sitt ansvarsområde

Kvalifikationer

 • Utbildad systemvetare, dataingenjör eller annan motsvarande relevant eftergymnasial utbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet med inriktning på IT.

 • Erfarenhet av arbete som operativ lösningsarkitekt eller motsvarande uppgifter.

 • God kännedom om lagar, bestämmelser och standarder inom IT och inom offentlig verksamhet.

 • Mycket god kommunikativ förmåga, och förmåga att samarbeta internt och externt

 • Mycket god förmåga att utrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska

 • Mycket god administrativ förmåga

Teknisk miljö

 • Grundläggande kunskaper inom SQL och databaser och efterfarenhet från Windowsdriftmiljöer

 • Erfarenhet av molnplattform fördel om person har erfarenhet från Azure

 • Kunskaper inom integrationer, integrationsplattformar och API

 • Meriterande med kunskap kring användningsfall och processmodellering, krav- och flödesdiagram enligt t.ex UML.

Personliga egenskaper

Som person är du öppen och utbyter gärna erfarenheter, information och idéer med andra, gillar att prova nya arbetssätt och idéer. Du har en passion för god service och agerar utåtriktat och är tillgänglig för att ge andra hjälp samt inger förtroende. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av självgående arbete samt att du trivs i ett team. Du är målfokuserad och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt för att nå goda resultat.

Vill du veta mer om vad vi erbjuder för förmåner och hur några av våra medarbetare upplever att det är att jobba hos oss? Läs mer här: Förmåner hos Familjebostäder

Ansökan:

Om du tycker att du känner igen dig i beskrivningen och rollen låter spännande ser vi fram emot din ansökan redan idag då vi kommer att träffa kandidater löpande. Vi kommer att han en längre ansökningsperiod i och med sommarsemestrar. I denna rekrytering samarbetar vi med Experis rekryteringskonsult Salle Nilsson. Mailsalle.nilsson@se.experis.com

 

Dela detta jobb

Lösningsarkitekt IT

Experis AB