itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

NOC-tekniker till ledande myndighet - Stockholm

Ort
Kategorier
Utgår

2023-12-31

Ansök nu

NOC-tekniker till ledande myndighet - Stockholm

Dina arbetsuppgifter

Som NOC-tekniker kommer du få sitta i en nybildad enhet, IT-driftscentral, som fortsätter växa och idag består av fem medarbetare. Här arbetar vi tillsammans med incidenthantering, initial felsökning, fördelning av ärenden samt monitorering av flöden och larm.

Du kommer säkerställa och garantera en hög driftsäkerhet samt agera snabbt på incidenter. Du arbetar tätt med kontrollrummet som utgör centrum för verksamheten, som är beroende av att deras system och dataflöden. Genom en kombination av kunskap, erfarenhet och givna instruktioner ser du till att händelser får så liten negativ verksamhetspåverkan som möjligt.

Tjänsten är placerad i Sundbyberg och enligt ett rullande dygnet runt skiftschema (3-skift).

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Övervakning och monitorering av system och dataflöden

 • Ta emot incidenter och skapa ärenden i ärendehanteringssystemet

 • Åtgärda och/eller skicka vidare öppna incidenter till 2:a/3:e linjen

 • Ansvara för samordning och koordinering runt incidenter

 • Tekniskt stöd till kontrollrummet

 • Utföra enklare diagnostiseringar och återställa tjänster enligt instruktioner (Linux, Nätverk och Windows)

 • Följa upp och återkoppla ärenden till såväl tekniker som anmälare

 • Uppdatera larm-/diagnos- instruktioner utifrån nya erfarenheter

 • Tekniskt stöd till underhållsentreprenörer och annan fältpersonal i transmissionsnätet, vid exempelvis incidenter och planerade arbeten

 • Agera första kontaktyta mot externa telekom-kunder i svenska kraftnäts fibernät vid incidenter och planerade driftavbrott

 • Arbeta enligt ITIL med fokus på incidenter i ärendehanteringssystemet samt förbättringsarbeten

Din profil och kvalifikationer

För att lyckas med rollen ser vi att du har en gymnasial examen inom IT, systemvetenskap eller motsvarande utbildning eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har minst två års erfarenhet av arbete i 1:a eller 2:a linjens support av Windows och/eller Linux miljöer, samt erfarenhet av monitorering och larmhantering. Utöver det har du goda kunskaper om servrar samt operativsystem (ex. Windows, Linux/Unix). Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi ser gärna att du har:

 • Arbetat i en NOC-funktion

 • 2-3 års erfarenhet av applikationsdrift

 • Erfarenhet av Unix

 • Goda kunskaper inom OP5, SCOM, Prometheus, Grafana, OpenShift och Alert manager

 • Goda kunskaper inom nätverk och kommunikation

 • Erfarenhet av fibernät

 • Erfarenhet av ärendehanteringssystemen Easit eller ServiceNow


Dina personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som självständigt kan driva ärenden tills de är lösta. Du bemöter utmaningar med handlingskraft och brinner för strukturerat problemlösning och förbättringsarbete. Du är en ansvarsfull och stabil person som kan samordna och vara en god kommunikatör. Du gillar att ha kundkontakt och ge god service och trivs att arbeta i team. Utöver detta är du nyfiken, hjälpsam, lyhörd, gillar att prata med människor och att dela med dig av dina kunskaper.

Vad vi erbjuder

På Centric får du de verktyg du behöver för att nå dina mål. Vi erbjuder alla våra konsulter kvalificerade utbildningar och certifieringar inom den senaste tekniken. Vi tycker nämligen att våra medarbetare hela tiden ska fortsätta att utvecklas. Därför erbjuder vi dig möjligheten att lägga upp en individuell utbildningsplan, där vi bekostar såväl studiematerial som själva certifieringarna. Under din utveckling kommer vi matcha din kompetens mot rätt uppdrag i takt med att du avancerar. Vi genomför regelbundet spännande aktiviteter där du som konsult får möjlighet att träffa och umgås med dina kollegor under roliga och avslappnande former.

Centric är ett IT-företag med 380 anställda, med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro. Vi specialiserar oss på uthyrning av generalister och förmedling av specialister samt erbjuder outsourcing och systemlösningar inom retail. Vi är medlem i Almega Kompetensföretagen och följer deras tecknade kollektivavtal med Unionen.

 

 

Dela detta jobb

Logga
NOC-tekniker till ledande myndighet - Stockholm

Centric Professionals AB