itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

SAAB SÖKER SYSTEMADMINISTRATÖR MED LINUX-KOMPETENS

Ort
Utgår

2023-05-30

Ansök nu

SAAB SÖKER SYSTEMADMINISTRATÖR MED LINUX-KOMPETENS

Är du Systemadministratör med kompetens inom Linux? Har du ett stort intresse av teknik och vill vara del i att bygga en unik träningsprodukt för utbildning av piloter och tekniker för JAS Gripen? Då har SAAB en spännande möjlighet för dig! Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag – att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

På Saab Training systems är vi sju sektioner och ca 120 medarbetare som utvecklar träningsprodukter för utbildning av piloter och tekniker för vapensystemet Gripen. Vi utvecklar och tillhandahåller även konceptsimulatorer som stödjer utveckling och evaluering. Just nu behöver vi bli fler på avdelningen Simulators, Training and Support Systems. Vårt kontor finns i Linköping.

Tillsammans skapar vi vår vision, ”Experience in advance”.

SYSTEMADMINISTRATÖR MED LINUX-KOMPETENS HOS OSS…

innebär varierande arbetsuppgifter och möjlighet att följa utvecklingen från ax till limpa. Med det menar vi att du få vara med från design, till leverans och driftsättning hos kund. Det är din nyfikenhet och utvecklingsvilja som styr, du kommer till en arbetsplats där vi är väldigt stolta över det vi gör varje dag och vi jobbar aktivt med att hela tiden bli en ännu bättre arbetsplats. Vår vardag kräver kreativitet och innovationsförmåga, att tänka och pröva nya saker. För att uppmuntra det så har vi en gång i månaden något som vi kallar ”Learning & innovation day aka Happy hacking. Under denna dag har du tex möjlighet att utveckla dig själv via LinkedIn learning eller testa det där ”hacket” som du tror kan bli en ”game changer” i vår vardag!

I DIN ROLL ARBETAR DU MED…

hårdvara, operativsystem, realtidssystem, drivrutiner, I/O-system, nätverk och informationssäkerhet. Din kompetens kommer väl till pass då de flesta applikationer skapas i Linux och integreras sedan med en plattform baserad på Windows. Tillsammans med andra systemadministratörer blir du involverad i hela livscykeln, allt från konceptstudier, kravarbete och design till implementering, driftsättning och förvaltning. Du tar fram lösningar som även kan återanvändas för datorplattformar inom träningssystem och stödsystem. Arbetet sker i nära samarbete med andra avdelningar på Saab samt med företag och myndigheter inom och utanför Sverige.

Vi tror att du har erfarenhet inom flera av följande områden:

  • Operativsystem RedHat

  • Infrastrukturtjänster så som autentisering, fillager och databaser

  • Större nätverkslösningar, IP-planer etc

  • IT-säkerhet

  • Automatiserad konfigurationsstyrning

  • Kravarbete och systemdesign

  • Virtualisering

Du är också van vid att strukturerat och tydligt dokumentera ditt arbete samt att du är bra på att kommunicera skriftligt och muntligt, både på svenska och på engelska.

Som person är du…

analytisk och har lätt för att förstå och lösa problem. Då arbetet innebär varierande uppgifter ser vi att det är bra om du kan arbeta både självständigt och i grupp. Då vår produktion kräver ett högt säkerhetstänk lägger vi stor vikt vid att du är ansvarstagande, noggrann och strukturerad. Våra ledtider är långa och ett projekt kan ta mellan 5 – 10 år vilket innebär att vi behöver ha både tålamod och uthållighet. Vi arbetar utefter specifikt ställda krav som också kan förändras snabbt så viss flexibilitet som mindset är också bra att ha.

Saab är…

ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter. Verksamheten bedrivs i Sverige, Brasilien, Norge, Pakistan, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och USA.

Låter det intressant?

Då är du är varmt välkommen att söka via ansökningsformuläret.

I den här rekryteringen gör vi ett löpande urval så vänta inte med att skicka din ansökan.

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

I den här rekryteringsprocessen samarbetar Saab med Roi Rekrytering. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Lisa Alsterberg på lisa.alsterberg@roirekrytering.se

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Dela detta jobb

logo
SAAB SÖKER SYSTEMADMINISTRATÖR MED LINUX-KOMPETENS

Workspace Recruit