itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

SAFe Team Coach Millennium Patient- och medarbetaradmin

Ort
Utgår

2023-10-03

Ansök nu

SAFe Team Coach Millennium Patient- och medarbetaradmin

Koncernkontoret, KSD, Vårdinfo.system, Patient- och medarbetaradmin

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen (VGR) är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Digitaliseringen av hälso- och sjukvård globalt är en av de mest spännande samhällsförändringarna som sker just nu. Den är oerhört IT-utvecklingsintensiv och framstegen inom AI och mobilitet hittar snabbt tillämpningar inom hälso- och sjukvården. I VGR pågår just nu ett av Sveriges största och mest utmanande projekt där vi byter ut de befintliga journalsystemen mot ett komplett vårdinformationssystem som ska vara grunden i hälso- och sjukvårdens digitalisering. Systemet levereras av Oracle Health. 

Vi ska nu bygga upp den organisation som ska fortsätta utveckla, konfigurera och förvalta Millennium och söker SAFe Team Coacher som nästa steg i vår etableringsfas. Ta chansen och sök dig till ett av Sveriges mest spännande uppdrag hos en av Sveriges största arbetsgivare!

Om enheten
Enheten Patient- och medarbetaradministration är indelad i två leveransteam som nu ska byggas och bemannas:

 • Leveransteam Patientadministration som hanterar funktionalitet kring tidbok, remiss, patientlogistik och patientregistrering i Millennium.

 • Leveransteam Organisation- och medarbetaradmin som hanterar Millenniums funktionalitet av organisation och plats, behörighet och roller, regelverksgrupp – PDL samt schemaläggning för resurser.

Ett leveransteam ansvarar för såväl förvaltning som vidareutveckling av förändrade eller nya funktioner. Leveransteamen kommer arbeta enligt agila principer och arbetssätt och med förvaltningsstyrning där man har ett tydligt ägarskap och leverans i fokus. Leveransteamen ansvarar för att hålla ihop hela processen och har ett nära samarbete med andra team.

Ditt uppdrag
Du kommer vara anställd på enheten Vårdadministration inom avdelningen Vårdinformationssystem på Koncernstab digitalisering och kommer vara Team Coach för ett leveransteam. Inledningsvis kommer du vara med och forma leveransteamet och arbetssätten och en viktig del i ditt uppdrag är att coacha andra i agila arbetssätt och metoder. I samband första driftsättning går arbetsuppgifterna över till konkreta teamcoach (ScrumMaster) uppgifter såsom planera sprintar, kvartalsplanering, daglig uppföljning och retrospektiv.

Exempel på arbetsuppgifter för en Team Coach:

 • Hjälpa teamet röja hinder i arbetsprocessen såsom leda möten, hålla takten, vara produktiva och kontinuerligt förbättra sin kompetens och förmåga.

 • Stödja Produktägare med organisering och prioritering av backlogg.

 • Samarbeta med andra teamcoacher för att säkra helheten.

 • Representera teamet i releasetåget.

 • Guida teamet i hur man använder agila metoder och principer för att leverera värde.

 • Leda och coacha individer inom ditt team och ledning.

 • Driva och medverka i förändringsarbeten.

 • Hjälpa teamet att nå sina leveransmål.

Vad kan vi erbjuda dig?
I denna tjänst får du möjlighet att delta i VGR:s digitaliseringsresa, utveckla Koncernstab digitaliserings arbete runt Millennium tillsammans med övriga intressenter, vara en del av uppbyggnaden av avdelningen Vårdinformationssystem samt utveckla vår gemensamma kultur och värderingar tillsammans med dina kollegor.

För att lyckas i rollen behöver du:
I denna roll är det viktigt att vara intresserad av området hälso- och sjukvård, vilja utvecklas och lära sig nya förmågor samt att kunna fungera i en organisation som är i stor förändring.

Kvalifikationer:

 • Högskoleutbildning.

 • Erfarenhet av att leda andra.

 • Kunskap och förståelse för ITIL och agila arbetssätt.

Meriterande:

 • Erfarenhet av etablering och införande av agila metoder inom en förvaltningsorganisation baserad på ramverken ITIL och SAFe.

 • Certifiering inom Leading SAFe alternativt annan agil certifiering.

 • Kunskap och erfarenheter av vårdens processer.

 • Arbetat med systemförvaltning inom VGR.

 • Erfarenhet av systemdesign och systemutveckling av vårdinformationssystem.

 • Något eller några års arbetslivserfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård.

 • Deltagit i Program Millennium inom VGR.

Personliga egenskaper:

 • God samarbetsförmåga, vilket innebär att du är lyhörd och kommunikativ i kontakt med andra.

 • Trivs att coacha andra.

 • Drivs av att skapa ordning och struktur i en föränderlig miljö.

 • Självgående, vilket innebär att du kan initiera, planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt för dig själv men även för andra.

 • Lösningsorienterad och resultatfokuserad. Drivs av att få konkreta resultat i det dagliga arbetet.

 • Trivs i en föränderlig miljö.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.

 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.

 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Ange i ansökan din önskade riktning mot ett av leveransteamen.
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.
Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion. Du kan även läsa mer i presentation om Lön, ersättning och förmåner – det här får du som medarbetare i VGR.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

SAFe Team Coach Millennium Patient- och medarbetaradmin

Västra Götalandsregionen IT