itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Single Point of Contact (SPOC) IT Nuclear Sweden

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-06-01

Ansök nu

Single Point of Contact (SPOC) IT Nuclear Sweden

About the job

Vill du vara med i skapandet av den framtida IT-leverantörsorganisationen som levererar tjänster till Vattenfalls kärnkraftsverksamhet?  Då kan vi erbjuda en spännande SPOC-roll där du blir spindeln i nätet och har ett End-to-End ansvar för Vattenfall IT:s tjänsteleverans mot kärnkraften. Är du en trygg och förtroendeskapande ledargestalt? Då har vi rätt utmaning för dig.

Avdelningen inom Vattenfall IT som levererar IS/IT till kärntekniska anläggningar inom Vattenfall, Nuclear Solutions, genomgår en spännande förändring där tidigare tre avdelningar och leveranser ska bli en. Vattenfall Nuclear IT Solutions har högt uppsatta mål och siktar på att leverera stabil och säker IT i världsklass. Organisationen är en integrerad del av Vattenfall IT som är en internationell internleverantör av IT inom Vattenfall. 

Du kommer att ingå i en organisation som värderar säkerhet, öppenhet, kontinuerligt lärande och samarbete högt och jobbar nära en stöttande ledningsgrupp.

Om rollen  
I rollen som Single Point of Contact (SPOC) Nuclear Sweden kommer du vara Vattenfall IT:s partner till Vattenfalls kärnkraftsverksamhet. Då området är stort med många olika enheter kommer du jobba sida vid sida med en andra SPOC och tillsammans hjälps ni åt att kanalisera verksamhetens krav gentemot IT-organisationen. Tillsammans med verksamheten jobbar ni för att synka och säkerställa behov, krav och prioritering på ett operativt, taktisk och strategiskt plan. Du kommer vara spindeln i nätet och ha ett End-to-End ansvar för Vattenfall IT:s leveranser till kärnkraften.

Dina arbetsuppgifter  

 • Agera strategisk partner för Business Information Officers för olika delar av kärnkraftsverksamheten. 

 • Vara initialt gränssnitt för att kanalisera verksamhetens krav och behov av tjänster och projekt från Vattenfall IT.  

 • Vara drivande i harmonisering, standardisering och förbättring av Vattenfall IT:s leveranser till de olika affärsenheterna.  

 • Facilitera och driva dialogen kring IT och digitalisering.  

 • Tillsammans med Service Management och leveransorganisation ta fram förbättrings- och utvecklingsplaner för tjänsteleveransen.  

 • Koordinera med Vattenfall IT:s linjeorganisation för att säkerställa att leverans motsvarar kundens behov.  

 • Vara stöttande och rådgivande för projekt och andra utvecklings-initiativ. 

 • Säkerställa transparens för kunden till ekonomisk uppföljning kring tjänster och projekt.

Då verksamheten är spridd över olika orter så är en viss grad av resande att förväntas. 

Your profile

Vi söker dig med: 

 • Minst 10 års arbetserfarenhet inom IT branschen 

 • Erfarenhet att jobba med kravhantering 

 • Du trivs med stakeholder-management och det ger dig energi  

 • Mycket goda kommunikativa egenskaper 

 • Du har förmågan att skapa starka relationer till kollegor internt och externt  

 • Du tvekar inte att ta svåra beslut men arbetar också proaktivt med att involvera andra för att ta rätt beslut 

 • Du rör dig obehindrat mellan olika lager inom en organisation – från strategisk nivå till operativt 

 • Du har förmågan att ta in mycket information och att tänka strategiskt och taktiskt, men framförallt pragmatiskt 

 • Du kommunicerar obehindrat i både Svenska och Engelska, såväl i tal som skrift. 

 • Relevant akademisk bakgrund 

Det är meriterande om du har:  

 • En bakgrund som Key Account Manager inom IT  

 • Tidigare chefserfarenhet  

 • Tidigare erfarenheter att jobba inom verksamhet som är hårt reglerade

Additional information

Vi erbjuder    
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.   
 
Placeringsort   
Solna, Göteborg, Ringhals, Forsmark eller Oskarshamn.   
 
För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Erik Ekman, erik.ekman@vattenfall.com För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Carolina Osterman, carolina.osterman@vattenfall.com 
 
Fackliga representanter är Silvija Vatkovic (Akademikerna), Inger Strandberg (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Lennart Bengtsson (SEKO) och nås via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.
 
Välkommen med din ansökan senast 1 juni 2023. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.   
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.   
 
Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part, Validata. 
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.   
 
Vi ser fram emot din ansökan!

Dela detta jobb

Single Point of Contact (SPOC) IT Nuclear Sweden

Vattenfall AB