itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ställföreträdande kontorschef med fokus på teknik

Ansök nu

Ställföreträdande kontorschef med fokus på teknik

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en initiativtagande och driven Stf Kontorschef till vår tekniska avdelning. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag
Som Ställföreträdande kontorschef för kontoret för Global inhämtning och bearbetning hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och sköter driften av tekniska system.

I rollen som stf kontorschef kommer du tillsammans med kontorschefen att leda kontoret och driva förändringsarbete utifrån uppsatta mål. Uppgifterna är omväxlande och du har både strategiskt och operativt fokus i syfte att fånga upp och företräda behov som finns i verksamheten. Arbetsuppgifter innefattar att representera hela kontoret både internt och externt. Du kommer att agera som kontorschef då ordinarie kontorschef är frånvarande samt skall vara beredd att agera interim chef för enheter på kontoret under enhetschefers vakanser eller vid längre frånvaro.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:

 • Löpande ta fram förslag på förbättrings- och utvecklingsarbete i syfte att effektivisera teknik och arbetssätt.

 • Aktivt kommunicera kontorets mål både till medarbetare och interna beställare.

 • Kvalitetssäkring av kontorets leveranser, ekonomi och tid.

 • Leda arbetsplatsmöten och informera om myndighetens strategi och verksamhetsplan.

 • Tillsammans med kontorschef säkerställa arbetsmiljön på kontoret.

FRA har stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm vid att hantera det. Resor i tjänsten kan förekomma.

Du kan

Rätt person för tjänsten har ett brinnande intresse för ledarskap och teknik. Vi tror att du har en akademisk utbildning med IT inriktning och du har tidigare erfarenhet från en ledande befattning med personalansvar. Det är meriterande om du är van att leda genom andra ledare/chefer. Du är van att arbeta inom en stor organisation med komplexa IT system.

Vi söker dig som har:

 • Eftergymnasial utbildning med inriktning IT, alternativt förvärvat motsvarande kunskap i arbetet.

 • Erfarenhet av ledande befattningar med personalansvar i en större teknik-organisation

 • God kunskap inom utveckling och  förvaltning av IT-system

 • Agil systemutveckling och DevOps

 • Goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av:

 • Tidigare underrättelsearbete

 • Ekonomi- och budgetansvar

 • Erfarenhet av ledarskap i en organisation i förändring

 • Drift av IT-system

Du är

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig kan ta kalkylerade risker för att uppnå mål samt förstår verksamhetsstrategier och dess prioriteringar. Du är prestigelös och sätter höga mål för dig själv och verksamheten. För att trivas i rollen tror vi du strävar efter att etablera trovärdighet och förtroende och du förmedlar information tydlig och enkelt. Du kan sätta mål och skapa motivation hos andra samtidigt som du främjar och utvecklar andra idéer.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 44 93. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-04-02.
Referensnummer 3113/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Dela detta jobb

Ställföreträdande kontorschef med fokus på teknik

Försvarets Radioanstalt