itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Systemadministratör för simulatorer

Ort
Utgår

2023-06-30

Ansök nu

Systemadministratör för simulatorer

Dina arbetsuppgifter

Som systemadministratör på Saab har du varierade arbetsuppgifter inom områden så som hårdvara, operativsystem, realtidssystem, drivrutiner, I/O-system, nätverk och informationssäkerhet. Tillsammans med andra systemadministratörer blir du involverad i hela livscykeln, allt från konceptstudier, kravarbete och design till implementering, drift och förvaltning. Arbetet sker i nära samarbete med andra avdelningar på Saab samt med företag och myndigheter inom och utanför Sverige.

Din profil och kvalifikationer

Som systemadministratör på Saab kan olika bakgrunder vara intressanta. Arbetet är brett och rör exempelvis OS, nätverk, infrastrukturtjänster, IT-säkerhet, konfigurationsstyrning och dokumentation.

Vad får du?
Du har möjlighet att, om du vill, lära dig mycket om hela flygplanet. Till simulatorerna kommer Gripenutvecklarna och testar sin funktion innan de går vidare till test i flygplan. Kraven på tillförlitlighet och prestanda är därför höga. Ofta får man vara med och felsöka funktionskedjan ända upp till flygplansapparat.

Du erbjuds arbetsuppgifter som är varierade och breda, från ax till limpa, drift, förvaltning och utveckling inom områden så som hårdvara, realtidssystem, I/O-system, infrastrukturtjänster, operativsystem (främst Linux och Solaris) och IT-säkerhet.

Var tredje vecka har man ”Learning day”, då man fritt får välja vad man vill utvecklas inom som är jobbrelaterat. Attityden i sektionen är också mycket hjälpsam, så du kommer att få lära dig mycket här!

Vad du blir en del av
Sektionen Computer Platforms for Simulators tillhör avdelningen STS – Simulatorer, Träningssystem och Stödsystem på Saab Aeronautics. Sektionen ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av datorplattformar för Gripen-simulatorer. Sektionen är en del av teknikområdet Datorplattform med tätt samarbete mellan sektioner för att ta fram datorplattformar för simulatorer, tränings- och stödsystem.
Simulatorerna används internt på Aeronautics inom flygplansutvecklingen. Träningssystemen är produkter som möjliggör pilot- och teknikerträning ute hos våra kunder och brukare. Stödsystemen är markbaserade system ute på förband som bidrar till effektivitet i såväl den taktiska som den tekniska loopen.

Vad vi erbjuder

På Centric får du de verktyg du behöver för att nå dina mål. Vi erbjuder alla våra konsulter kvalificerade utbildningar och certifieringar inom den senaste tekniken. Vi tycker nämligen att våra medarbetare hela tiden ska fortsätta att utvecklas. Därför erbjuder vi dig möjligheten att lägga upp en individuell utbildningsplan, där vi bekostar såväl studiematerial som själva certifieringarna. Under din utveckling kommer vi matcha din kompetens mot rätt uppdrag i takt med att du avancerar. Vi genomför regelbundet spännande aktiviteter där du som konsult får möjlighet att träffa och umgås med dina kollegor under roliga och avslappnande former.

Centric är ett IT-företag med 380 anställda, med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro. Vi specialiserar oss på uthyrning av generalister och förmedling av specialister samt erbjuder outsourcing och systemlösningar inom retail. Vi är medlem i Almega Kompetensföretagen och följer deras tecknade kollektivavtal med Unionen.

Dela detta jobb

Logga
Systemadministratör för simulatorer

Centric Professionals AB