itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Systemspecialist OT & Automation

Ansök nu

Systemspecialist OT & Automation

About the job

Automationsområdet växer snabbt och Vattenfall Eldistribution installerar allt mer automation i elnätet. Förutom reinvesteringsbehov av föråldrad utrustning finns det starka drivkrafter genom ökade krav på färre och kortare elavbrott och möjliggörare för ytterligare digitalisering. Gruppen OT & Automation ansvarar för drift och förvaltning av automationsutrustning, såsom RTU:er, HMI:er och switchar, i hela dess livscykel och jobbar aktivt som teknisk kravställare i anläggningsinvesteringsprojekten.

Du kommer att

Som Systemspecialist i gruppen OT & Automation jobbar du i gränslandet mellan IT och elkraft/kontrollanläggning. Du kommer att samverka med våra investeringsprojekt för att styra utformningen av kommunikations- och fjärrkontrollösningar vid nybyggnation av transformatorstationer i Sverige. Du kommer även att delta i arbetet med förvaltning av automationsutrustning i vårt elnät. Dina främsta arbetsuppgifter är att:

  • Delta och representera gruppen i investeringsprojekt vid nybyggnation av transformatorstationer, genom att agera kravställare för kommunikations- och fjärrkontrollösning i investeringsprojekt inom regionnät samt stötta investeringsprojekten vid frågeställningar under projekten. 

  • Delta i förvaltningsarbete för automationsutrustning, t.ex. felsökning och analyser.

  • Delta i arbetet med livscykelhantering av automationsutrustning.

  • Delta i arbete med kravställning och granskning av tekniska lösningar vid upphandlingar mot materialleverantörer.

  • Samarbeta med utvecklingsavdelningar såväl internt som externt för att utveckla nya tekniska lösningar.

Your profile

Vi söker dig som

  • Har eftergymnasial utbildning och gärna på högskoleingenjörsnivå med inriktning mot automation, el/tele, datakommunikation och nätverk, IT/OT. T ex Elektroingenjör, Automationsingenjör, Datateknik eller motsvarande kunskap genom tidigare erfarenhet.

  • Behärskar svenska och engelska obehindrat både i tal och skrift.

  • Har B-körkort och svenskt medborgarskap, vilka är ett krav.

Det är meriterande om du

  • Har kunskap och erfarenhet från arbete med fjärrkontrollterminaler, HMI:er, PLC- programmering, switchar, routrar, nätverk och tillhörande förvaltning. Grundläggande kunskaper i ellära, elkraftssystem, processautomation, IEC 61850, IP-baserade kommunikationslösningar och projektledning är meriterande för denna tjänst.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och välkomnar både nyutexaminerade studenter och mer seniora kandidater. Som person tror vi att du är du har stor nyfikenhet för tekniska lösningar inom elnät och automation, är serviceinriktad och att du trivs med att ha en sammanhållande roll för olika teknikfrågor inom området. Då kontaktnätet i rollen är brett, både internt och externt, krävs en god samarbetsförmåga och struktur. Vidare tror vi att du är prestigelös och ansvarstagande i ditt egna arbete. Du bör vara bekväm med att prata och samarbeta med olika befattningsnivåer både inom och utom vår organisation.

Additional information

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang.

Vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i och uppmuntrar därmed kvinnliga sökanden till denna tjänst.

Övrig information
Resor i tjänsten förekommer. Främst baserade runt placeringsort.

Rekryterande chef: Christian Falck 072 553 07 61.
Rekryterare: Adrian Malmberg 070 234 26 41.

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Ann Marie Sjöbohm, Akademikerna, Asim Nokic, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Systemspecialist

Placeringsort: Trollhättan, Luleå, Solna, Västerås, Linköping, Uppsala

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer på vattenfalleldistribution.se.

About the company

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem. 

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Dela detta jobb

Systemspecialist OT & Automation

Vattenfall AB