itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Systemtekniker

Om arbetsplatsen

Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet som har i uppdrag att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. Som anställd hos oss är du en del av ett betydelsefullt arbete för hållbar utveckling i Sverige, inom EU och globalt. Vårt kontor ligger i centrala Sundbyberg.

IT-enheten ansvarar för myndighetens strategiska IT-frågor, tillhandahåller vår gemensamma IT-plattform samt tillgodoser myndighetens behov av IT-lösningar. I enheten ingår funktioner för servicedesk, infrastruktur, säkerhet, IT-projekt och utredningar samt systemförvaltning. Enheten ingår i sekretariatet för ekonomi och administrativt stöd. Sekretariatet initierar utveckling av gemensamma administrativa stödsystem avseende ekonomistyrning, investeringar, kvalitetssamordning, IT, växel och reception.

Trivs du med att utveckla och förbättra en verksamhet har du goda möjligheter att kunna påverka. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete och många kunniga kollegor som vill bidra till ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder bra villkor för bland annat friskvård, flexibel arbetstid och möjlighet till distansarbete.

Arbetsuppgifter

Som systemtekniker på Kemikalieinspektionen arbetar du med vår dagliga hantering av IT-plattformar, uppgraderingar, patchningar, virtuell miljö, second line- support och administration, nätverk, server- och klientsäkerhet samt licenshantering.

Arbetet sker i nära samarbete med dina närmsta kollegor på IT-funktionen som i dagsläget består av fem skickliga kollegor med olika ansvarsområden.
Att arbeta som systemtekniker på Kemikalieinspektionen är ett dynamiskt och variationsrikt uppdrag. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av tekniska implementationer, migrering, konfiguration, administration, drift och support.
Du förväntas vara driven och lösningsorienterad och kunna föreslå nya lösningar som kan förbättra och underlätta våra medarbetares vardag.

Som systemtekniker jobbar du med:
• Operativ drift, underhållsarbete och utveckling av infrastruktur och tekniska lösningar
• Löpande administration och konfiguration av VMware miljö samt Backup/restore
• Problemanalys och lösningsbeskrivningar samt IT-säkerhetsarbete
• Ta fram och underhålla systemdokumentation
• Delta i planering, utvecklings- och IT-säkerhetsarbete
• Proaktivt arbete i form av att analysera och beskriva förändringsbehov av IT-plattformar
• Delta i tekniska utredningsprojekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst tre års erfarenhet av en liknande roll. Du har en relevant högskoleutbildning inom IT/ teknik eller motsvarande som vi bedömer likvärdigt.

Du har följande tekniska kompetenser:
• Flera års erfarenhet av arbete med Windows/Microsoft klient/server och applikationer (inklusive AD, GPO, DNS, DHCP)
• Flera års erfarenhet av virtualisering, (VMWare)
• Goda kunskaper inom scriptning och automatisering inom Power Shell
• Goda kunskaper inom nätverk, kommunikation och Microsoft RDS.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:
• Serveroperativ Linux
• Administration av IIS och andra webbserverlösningar
• Databasadministration inom SQL - server
• Arbete med informations-/IT-säkerhet krav
• Certifikatshantering.

För att lyckas och trivas i rollen är det viktigt att du har ett starkt driv och att känner ett stort ansvarstagande för de uppgifter du tar dig an. Ditt genuina teknikintresse gör dig till en nyfiken och produktiv medarbetare. Du ser möjligheter i det som ligger framför dig, är operativ och tvekar inte att komma med förbättringsförslag. Vidare kan du kombinera det analytiska med det praktiska och besitter förmågan att strukturera, planera och prioritera bland arbetsuppgifterna.

Du trivs med att arbeta i team och har en mycket god samarbetsförmåga. Du har fallenhet för att se helheten och är en duktig kommunikatör. Du är säkerhetsmedveten och känner ett starkt ansvar inför dina arbetsuppgifter. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Snarast eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   2.3.a-H23-08260

Lön

Individuell lönesättning. Månadslön.

Övrigt

På Kemikalieinspektionen är varje medarbetare viktig för att vi som myndighet ska fungera och vi värnar därför om din hälsa och arbetsmiljö. Hos oss tas dina kunskaper till vara och du har stora möjligheter att utvecklas.

Du arbetar och agerar efter vår medarbetarpolicy och vår värdegrund. Vi förväntar oss att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och förstår sin roll som statstjänsteman i vårt gemensamma uppdrag.

Vi bedriver också ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter.

Kemikalieinspektionen tillämpar sex månaders provanställning på alla anställningar.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

Dela detta jobb

Systemtekniker

Kemikalieinspektionen