itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Systemtekniker inom serverdrift

Ref 23-7795

Har du några års erfarenhet som systemtekniker och är redo för din nästa utmaning inom it-drift? Kom till oss på Finansinspektionen (FI)! Vi är ett engagerat it-team som arbetar agilt för att leverera tjänster till FI:s medarbetare, allmänheten och företag under vår tillsyn. Nu förstärker vi vår it-organisation.

Om jobbet

Som systemtekniker på Finansinspektionens avdelning för Systemdrift kommer du tillhöra det team som ansvarar för myndighetens plattformar. Teamets fokus är säkerhet, tillgänglighet och riktighet. De ansvarar bland annat för operativsystem (Windows och Linux), lastbalanserare, webbtjänster, IAM, Kubernetes och logghantering.

Ditt primära fokus och ansvar kommer vara inom området Windows server, IIS och PKI men självklart bidrar du med din kompetens och som resurs till teamets övriga förvaltningsobjekt. Du kommer få möjlighet att driva arbetsuppgifter på egen hand och ha förvaltningsansvar samt förväntas driva vidareutveckling och automation. I rollen medverkar du i framtagandet av säkra driftlösningar, både interna och externa. Arbetet innebär även övervakning av system och infrastruktur. Arbetet kräver hög grad av noggrannhet och it-säkerhet är något som är självklart för dig.

Din utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som

  • har relevant utbildning, certifiering eller på annat vis kan styrka dina kunskaper

  • har mycket goda kunskaper och flerårig erfarenhet av arbete med Windows server och Microsoft IIS

  • har goda kunskaper och erfarenhet av arbete med public key infrastructure (PKI) och SSL-certifikat

  • uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du                                                                  

  • har goda kunskaper om lastbalansering

  • har goda kunskaper i Linux.

Om dig

I det här jobbet behöver du

  • bidra till ett gott samarbete

  • driva ditt arbete framåt och ta beslut inom ditt ansvarsområde

  • agera och ta beslut när det behövs

  • ta egna initiativ.

Om oss


FI bidrar till ett stabilt finansiellt system, en hållbar utveckling och ett högt skydd för konsumenter. Vi erbjuder dig att arbeta med samhällsviktiga uppgifter, där du är med och påverkar den finansiella marknaden.

På FI arbetar cirka 600 personer och våra värderingar präglas av att vi är engagerade, beslutsamma, målinriktade och hjälpsamma. Vår arbetsplats ligger centralt i Stockholm. Det finns även möjlighet att delvis arbeta på distans.

Verksamhetsområde It leder det strategiska digitaliseringsarbetet, driver innovation och ansvarar för internationell koordinering inom it. Vårt uppdrag är brett och vårt ansvarsområde sträcker sig från löpande drift, support och säkerhet till utveckling och förvaltning av våra system, projektledning, arkitektur, upphandlingar samt leverantörsstyrning. Här jobbar cirka 100 personer, fördelade på sex avdelningar och en stab. 

Bra att veta

Vi baserar vår rekrytering på kompetens. Det innebär att vi noggrant definierar vilka kvalifikationer som efterfrågas och sedan utgår från dem genom hela rekryteringsprocessen.

Vi arbetar aktivt för mångfald och likabehandling och välkomnar därför medarbetare med olika erfarenheter, bakgrunder och kompetenser.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Arbetspsykologiska tester ingår i rekryteringsprocessen.

På FI arbetar vi aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare där du som medarbetare trivs och utvecklas. Läs mer om hur det är att jobba på FI och vad vi erbjuder:  https://www.fi.se/sv/om-fi/lediga-jobb/vi-erbjuder/

En anställning på FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll görs enligt säkerhetsskyddslagen.

Sök jobbet

Välkommen med din ansökan som ska innehålla cv, personligt brev och relevanta intyg eller examensbevis.

Vi avböjer all hjälp med rekrytering och annonsering. 

Dela detta jobb

logga
Systemtekniker inom serverdrift

Finansinspektionen