itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Systemutvecklare grund- och kunddata, Stockholm

Ansök nu

Systemutvecklare grund- och kunddata, Stockholm

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 415 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 911 000 fondbyten och skickar ut 8 miljoner orange kuvert. Vi har ca 25 miljoner digitala kundkontakter per år. Vi är cirka 1700 medarbetare på åtta orter, från Luleå i norr till Halmstad i söder.

Vi gör pensioner enklare!

Pensionsmyndigheten är en myndighet som ligger i framkant när det handlar om teknik och utveckling. IT-avdelningen består idag av ca 350 medarbetare och växer kraftigt för att möjliggöra genomförandet av pensionsgruppens överenskommelse om långsiktigt höjda och trygga pensioner. För oss inom IT innebär detta nyutveckling, under många år framöver, av ett flertal nya pensionsförmånssystem med den senaste tekniken och arbetssätt. Som en del av vår IT-avdelning kommer du att verka i en miljö präglad av stort driv och hög ambitionsnivå samtidigt som vi värnar om en sund balans mellan arbete och privatliv. Vår vision är att leverera bäst IT för Sverige.

Vill du vara en del av en ambitiös och framåtsträvande myndighet, samt arbeta med samhällsviktiga och komplexa kärnsystem? Trivs du med att arbeta med en hög nivå av frihet, eget ansvar och ett bra teamsamarbete?

Pensionsmyndighetens IT-avdelning utvecklar och underhåller de IT-system som är nödvändiga för myndighetens kärnverksamhet, såsom webbapplikationer, ärendehantering och finansiella system för premiepensionen. Du kommer att tillhöra gruppen som hanterar våra system och applikationer för grund- och kunddata.

Arbetsbeskrivning

Som utvecklare kommer du att arbeta i ett agilt utvecklingsteam, där utveckling och test bedrivs parallellt inom teamet. Teamet arbetar både med nyutveckling och förvaltning av våra system. Vi hoppas att du, likt de andra teammedlemmarna, kommer vara delaktig i samtliga delar av utvecklingsprocessen, från krav och designutformning till implementation.

Teamet arbetar strategiskt med ständiga förbättringar av tekniker, arbetssätt och metoder. Klimatet är positivt, där samarbete och kompetensspridning är prioriterade områden. Teamen arbetar kontinuerligt med kompetensutveckling och effektivisering av systemutvecklingsprocessen.

Vi använder verktyg och ramverk som tex Spring Boot, IntelliJ, JUnit, React, Selenium, GIT/BitBucket, Jenkins, Docker och Jira. Teamets fokus är på backend-system, men viss gränssnittsutveckling förekommer också.

Din profil 

Vi tror att du är prestigelös, självgående och har lätt för att samarbeta och kommunicera. Du vill få andra att växa och detta tillsammans med ditt intresse av utveckling och förvaltning gör att du gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Vi arbetar över gränserna och du har en vilja att vara med i hela utvecklingskedjan.

För att lyckas i rollen har du nog:

  • Minst 2 års arbetslivserfarenhet som javautvecklare

  • Goda kunskapar i Java, Spring och SpringBoot

  • Eftergymnasial utbildning inom relevant område

  • Goda kunskaper i svenska då all dokumentation sker på svenska

Det är meriterande att ha någon av följande erfarenheter:

  • Erfarenhet av av webservices och applikationer som använder SOAP

  • Kännedom om REST-principerna

  • Erfarenhet av agila arbetssätt som Scrum och SAFe

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för rollen.

Vi erbjuder

Sedan en tid tillbaka tillämpar vi ”hybridarbetsplats”, vilket innebär möjlighet att växla mellan att arbeta från hemmet eller kontoret. Vi sitter i ljusa nyrenoverade lokaler vid Hornstull.

V värderar balansen mellan privatliv och arbetsliv högt. Vi jobbar aktivt med vår kultur, som präglas av hjälpsamhet, att dela med sig av kunskaper och erfarenheter, och att värna gemensam framgång.

Vi kompetensutvecklar oss ständigt genom bokcirklar, kompetensdagar, kurser via PM Academy, tillgång till PluralSight, hackathons, innovationsveckor mm.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning, vi arbetar aktivt och fokuserat med jämställdhet och har höga mål att uppnå - inte bara inom området representation utan också i andra dimensioner. Vi ser mångfald som en styrka, och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. 

Övrigt 

Anställningen är tillsvidare, heltid, med tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar provanställning om 6 månader. Vi använder oss av intervjuer och eventuellt tester i kombination i urvalsprocessen.

Anställningen kan komma att placeras i säkerhetsklass.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Har du skyddade personuppgifter kontakta rekryterande chef som hjälper dig med din ansökan.

#VårtJobbBerörAlla

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

logga
Systemutvecklare grund- och kunddata, Stockholm

Pensionsmyndigheten