itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Teknikintresserad handläggare med fokus på datalagring

Ort
Kategorier
Utgår

2023-03-30

Ansök nu

Teknikintresserad handläggare med fokus på datalagring

Är du teknikintresserad och tycker datalagring och hemliga tvångsmedel låter spännande? Vi behöver nu växla upp och komplettera vårt team då enhetens samtliga områden är just nu under stark tillväxt och vi behöver nu bli fler för att kunna omhänderta vårt utökade uppdrag. Är du den vi söker?

På PTS bidrar du till samhällsnytta. Se filmen om vårt uppdrag.

Som handläggare i denna roll kommer du framförallt arbeta med frågor kopplat till telekomoperatörers skyldighet att lagra och lämna ut uppgifter till brottsbekämpande myndigheter. Du kommer att driva eller delta i tillsyn över hur telekomoperatörer uppfyller reglerna som gäller datalagring och utlämnande av uppgifter om elektronisk kommunikation för brottsbekämpande ändamål. Du kommer även att bistå med analys vid olika utredningar, uppdrag och projekt.

Mot bakgrund av att reglerna kring hemliga tvångsmedel och datalagring är under förändring finns det också möjlighet att medverka i regleringsarbete. Utöver hemliga tvångsmedel och datalagring finns det även möjlighet att arbeta med enhetens övriga frågor såsom frågor kopplat till lagen om informationssäkerhet för samhällsviktiga och digitala tjänster (NIS-lagen) och betrodda tjänster enligt eIDAS-förordningen.  

Arbetsuppgifterna är omväxlande och innehåller både strategiska och operativa uppgifter där du kommer få driva och bidra till utvecklingen av avdelningens ansvarsområden. Hos oss får du stor möjlighet att själv bidra och påverka dina arbetsuppgifter. Du kommer in i en spännande tid där mycket händer på både nationell nivå och EU-nivå med möjlighet att bidra till och påverka regelutformningen inom enhetens ansvarsområden. 

En annan arbetsuppgift är att ha löpande kontakt och samverka med telekomoperatörer och brottsbekämpande myndigheter kring enhetens frågor.

Du förväntas också representera PTS i kontakter med privatpersoner, företag, myndigheter och andra organisationer, i både nationella och internationella sammanhang.

Vi söker dig med: 

  • akademisk examen inom exempelvis teknik, juridik eller statsvetenskap.

  • god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

  • erfarenhet av kvalificerat arbete såsom utredande arbete, handläggning eller myndighetsutövning

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet från IT eller telekombranschen

  • erfarenhet av arbete med informationssäkerhet

  • intresse för teknik

  • erfarenhet av att leda uppdrag eller projekt

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, så för att trivas i denna rollen behöver du vara drivande och initiativrik. Då du kommer att ha många kontaktytor behöver du även ha god en kommunikativ och pedagogisk förmåga och även en god förmåga att samarbeta.

Enheten för digitala och betrodda tjänster består av 12 medarbetare som arbetar med informationssäkerhet inom olika branscher och sektorer. Vi är tillsynsmyndighet enligt NIS-lagen över leverantörer av digital infrastruktur och digitala tjänster (molntjänster, internetbaserade marknadsplatser, sökmotorer och DNS-tjänster). Vi arbetar också med eIDAS-förordningen som omfattar leverantörer som tillhandahåller tjänster för säkra transaktioner, sk betrodda tjänster. 

Att arbeta på PTS:
Hos oss får du arbeta med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället, och tillsammans med cirka 400 kollegor. Vår verksamhet präglas av komplexa frågor och den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du får verka i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att alla medarbetare mår bra och har förutsättningar att nå goda resultat. Vi arbetar strukturerat med varje medarbetares mål och utveckling. Vi värdesätter god balans mellan arbete och fritid, därför är friskvård en del av arbetet.

Om du är flexibel, tar initiativ och gillar att samarbeta kommer du att trivas hos oss och bidra till vår kultur. Vi utvecklar verksamheten tillsammans, vilket är en förutsättning för att vi ska nå våra höga ambitioner – att vara Sveriges bästa arbetsplats!

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 30 mars.

För mer information kontakta tf. enhetschef Isabelle Westerlund på tel. 08-678 55 31 eller HR-specialist Camilla Denijs, 08-678 58 01.

För kontakt med vår lokala fackliga arbetstagarorganisation maila till saco@pts.se.

Dela detta jobb

Logga
Teknikintresserad handläggare med fokus på datalagring

Post- och telestyrelsen - PTS