itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Teknisk specialist - IT tekniker - Telekom

Ort
Utgår

2023-09-29

Ansök nu

Teknisk specialist - IT tekniker - Telekom

Vill du vara med att bygga för framtiden? Vi söker tekniska specialister, som vill vara med och drifta och utveckla våra produkter inom telekom så att den klarar av framtidens nya funktioner och det behov som finns i våra olika verksamheter.   

Vi är en av Sveriges största IT-organisationer. Hos oss får du tillgång till ett kontaktnät med personer som har lång erfarenhet och hög kompetens inom en stor och komplex IT-miljö.   

Ditt uppdrag   

Som teknisk specialist kommer du ingå i vårt Telekom team som ansvarar för drift, underhåll, utveckling samt förvaltning av våra fyra produktområden Vi söker dig som har en fördjupad kompetens och intresse att arbeta inom området telekom. Du tar fram nya tekniska lösningar eller förändringar, installerar och underhåller. Förebygger och åtgärdar kvalitets- och säkerhetsbrister, arbetar med management- och övervakningsverktyg för infrastrukturen. I rollen arbetar du båda med implementation och förvaltning av olika förmågor som tillhör produkten. 

Produktområdet  

Vi ansvarar för att telefonsamtal når rätt mottagare i rätt tid. Telefonsamtalet är verksamhetens viktigaste kommunikationssätt och kan vara skillnaden mellan liv och död. Även larm- och meddelandefunktioner är viktiga för våra verksamheter då dessa får personal att agera i allvarliga situationer så som hjärtstopp eller akuta kejsarsnitt.  

Säkra kommunikationer omfattar bl.a. Rakel, Säker Digital Kommunikation och Mission Critical-lösningar. Funktioner som skall fungera i vardagen liksom vid allvarlig händelse eller när det är kris.   

Hos oss får du möjligheten att 
 
Vi kan ge dig en kreativ arbetsmiljö där vi hela tiden strävar emot att ligga i framkant vad gäller både teknik och kompetens. Vi vill vara en lärande organisation och ständiga förbättringar, därför är det naturligt att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Du blir del av en fantastisk kultur med vänliga, drivna och begåvade kollegor. 

Som en av Sveriges största IT-organisationer finns goda utvecklingsmöjligheter och vi arbetar med individuella utvecklingsplaner för alla medarbetare.  

Vad kan vi erbjuda dig?  

En förändringsinriktad och händelserik arbetsplats där du som medarbetare har möjlighet att bidra till utvecklingen för att skapa mervärde och vi är inne i en mycket spännande fas där vår plan är att ersätta vår befintliga trådlösa infrastruktur med en 5G-infrastruktur, där vi själva är operatör. 

Det görs för att vi vill kunna hjälpa våra verksamheter att bli mer mobila och skapa effektiva digitala verktyg.  

Du bidrar med din kompetens  

För rollen som teknisk specialist har du relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kompetens där du arbetat med utveckling och drift av IT infrastruktur.  Du har en bred IT-bakgrund och erfarenhet av att planera och leverera moderna IT-lösningar.  Du är van att arbeta med rutiner och arbetsflöden. 

Du har god analytisk förmåga och en förståelse för tekniska lösningar och användarnas behov och dess påverkan.  

Din personliga inställning väger tungt, men vi ser att det är meriterande om du har erfarenhet av: 

  • Arbete med stora växlar 

  • Server och databasdrift 

  • Automation 

  • Arbete inom offentlig förvaltning 

  • ITIL och Agila arbetsmetoder 

Extra meriter är om du har erfarenhet av CCNA Routing & switching eller liknande erfarenhet. Ascom Dect system, Voice Gateways, SIP protokoll eller Infoblox. Windows eller Linux plattform. Erfarenhet av TDialog, Domibus.  

Ditt arbete kommer beröra viktiga frågor som rör allas våra liv, då vi arbetar med att utveckla IT-lösningar för hälso- och sjukvård.  Vi ser att du har ett stort intresse för digitalisering och ny teknik.  Du är noggrann och van vid att ta eget ansvar och behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift. 

Tjänsten kan komma att bli säkerhetsklassad vilket ställer krav på svenskt medborgarskap. Körkort är ett krav då vi arbetar inom hela regionen.nin 

Det är viktigt för oss att du har en helhetssyn samt att du står bakom och arbetar utifrån vår värdegrund:  

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.  

  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.  

  • Feedback bidrar till vår utveckling.  

Övrigt

Du kommer få en lyhörd och coachande chef som värdesätter ditt välmående, din kompetensutveckling och din personliga utveckling. 

Vi har kontor i Göteborg, Mölndal, Skövde, Borås och Vänersborg och kan erbjuda flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans. B-körkort krävs. 

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Intervjuer hålls löpande under ansökningstiden. 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion. Du kan även läsa mer i presentation om Lön, ersättning och förmåner – det här får du som medarbetare i VGR.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Teknisk specialist - IT tekniker - Telekom

Västra Götalandsregionen IT