itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Teknisk strateg inom svensk underrättelsetjänst

Ansök nu

Teknisk strateg inom svensk underrättelsetjänst

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen?  FRA söker nu en skicklig teknisk strateg som drivs av att leverera tekniska lösningar med verksamhetsnytta, i en värld som ständigt förändras. Är du den vi söker kan vi erbjuda en unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som teknisk domänstrateg hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system. Vi söker nu en domänstrateg med ansvar för access och inhämtning inom området telekom och internet. Rollen är mycket omväxlande och central för samarbetet mellan den tekniska avdelningen och våra användare inom underrättelsetjänsten.

Du har ett övergripande ansvar för ditt produktområde vilket innebär ansvar för hela livscykeln; utveckling, vidareutveckling, drift och avveckling av produkter och system. Det sker i nära samarbete med vår leveransorganisation och med systemägare och representanter för våra användare inom andra delar av myndigheten. Ditt fokus är att möta och förstå verksamhetens behov och krav för att omsätta det till långsiktig planering och tekniska lösningar.

Uppdraget innebär bland annat att:

 • behandla strategiska frågor och planering för utveckling av de system och tjänster som ingår i din produktportfölj

 • utföra behovsanalyser, samordning av förmågebehov samt prioritering

 • ansvara för strategisk dialog med beställare och leverantörer

 • ansvara för budget och ekonomisk uppföljning

 • följa den tekniska utvecklingen i omvärlden

Du samarbetar med utvecklare, leveransledare, domänarkitekter och enhetschefer samt sitter med i styrgruppen för ditt produktområde. Resor inom och utanför Sverige förekommer på regelbunden basis.

Du kan

Vi söker dig som har:

 • högre teknisk utbildning från högskola/universitet eller motsvarande kunskaper förvärvade i arbetslivet

 • mångårig erfarenhet av systemutveckling, systemarkitektur och projektarbete

 • erfarenhet av budgetarbete och budgetansvar

 • god teknisk förankring och inblick i relevanta tekniska områden

 • erfarenhet av arbetsledning eller projektledning

 • mångårig erfarenhet av mjukvaruutveckling, systemarkitektur och projektarbete

 • god pedagogisk förmåga att beskriva system och arkitekturfrågor för beställare och ledning

 • generellt god och bred IT-kunskap

 • du skriver och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du har:

 • erfarenhet av nätverksarkitektur

 • erfarenhet av teknisk och ekonomisk planering och strategi

 • erfarenhet från arbete med tekniska lösningar inom underrättelsetjänst eller telekom-sektorn

 • kunskap i andra språk

 • erfarenhet från att utveckla system som hanterar stora datamängder

 • körkort då resor ingår i tjänsten

Du är

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och det är viktigt att du, utöver din tekniska förmåga, är en problemlösare som analyserar situationer och identifierar lösningar samt förutse problem. Du förstår verksamhetsstrategier och prioriteringar samt tillämpar kunskapen för att uppnå mål. Vidare genererar du innovativa idéer och lösningar samt söker feedback och använder den för att förbättra kvaliteten interna processer.

Utöver detta är du även bra på att ta fram övergripande och realistiska planer men ändå flexibel för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du följer upp hur arbetet går gentemot enhetens mål och samordnar resurser utifrån det. Rätt person för tjänsten har lätt för att samarbeta med andra, har förmågan att etablera trovärdighet och är duktig på att påverka, övertyga andra samt upprätthålla goda relationer.

 

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för. 

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar. 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

 

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 4493. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-03-26.
Referensnummer : 2.1.2:3242/23.

 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Teknisk strateg inom svensk underrättelsetjänst

Försvarets Radioanstalt