itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Testautomatiserare

Ort
Utgår

2023-10-20

Ansök nu

Testautomatiserare

Vi på SOS Alarm är varje dag med och skapar ett tryggare Sverige. Vi larmar ut hjälpresurser vid olyckor och samhällskriser dygnet runt, årets alla dagar. Vi är ett värderingsstyrt bolag med en vision om ett tryggare Sverige för alla. Utöver det har vi även en central roll i samhällets krisberedskap. Vi är marknadsledande och verksamma inom såväl offentlig som privat marknad, med växande kommersiella tjänsteområden.

I detta arbete spelar IT-avdelningen en mycket stor roll och vi är involverade i utveckling av tjänster i alla våra affärsområden. IT är ett av fyra verksamhetsområden på SOS Alarm med drygt 100 medarbetare uppdelade i tre avdelningar: Drift & Infrastruktur, Applikation samt Arkitektur & Strategi. Huvuduppdraget är att tillhandahålla IT-stöd för ett av Sveriges viktigaste trygghetssystem - dygnet runt, årets alla dagar.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Din vardag som Testautomatiserare

Vi söker erfarna testautomatiserare som ska arbeta med kvalitetssäkring av våra produktionssystem kring 112 uppdraget. Du kommer att designa, automatisera och utföra tester och kvalitetskontroller för en rad olika delar inom trygghetssystemet. Vi arbetar agilt och tätt tillsammans med våra systemutvecklare, systemleverantörer och övriga intressenter.

Flera av systemen som stödjer våra SOS-operatörer är föremål för föryngringsarbete samtidigt som vår omvärld förändras och ställer nya krav på vidareutveckling. Vi är också i uppstarten av ett projekt där vi ska se över våra testmiljöer, skapa bättre förutsättningar för test och intensifiera vår testautomatisering.

För att trivas i rollen som testautomatiserare ser vi att du har förmågan att förstå både IT och verksamhetens behov. Du är en engagerad, nyfiken lagspelare. Du har viljan och förmågan att driva fram förbättringar i rutiner och arbetssätt och delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter till kolleger.

Dina främsta arbetsuppgifter:

 • Utveckla testautomatisering för att verifiera plattformens kvalitet & funktionalitet

 • Utveckla och utföra lasttester

 • Samarbeta med testledaren och andra teammedlemmar för att optimera testplanering, testmiljöer och automatisering

Vi söker dig som har:

 • Relevant utbildning med en universitet/högskoleexamen eller jämförbara färdigheter

 • Stort intresse för kvalitetssäkring av IT-system

 • 3 års erfarenhet av testautomatisering inom .NET (C# eller annat skriptspråk)

 • Erfarenhet av integrationstestning (API:er) i miljö med höga prestanda- och tillgänglighetskrav

 • Erfarenhet av arbete med testdesign och testutförande i komplexa system

 • Förmågan både att se helhetsperspektivet i en komplex IT-miljö och att fördjupa dig i detaljer i funktioner och dataflöden

 • God kommunikationsförmåga och gillar att arbeta såväl självständigt som i team

Det är ett plus om du har erfarenhet inom:

 • Lasttester

 • Erfarenhet av ett eller flera test- och testautomatiseringsverktyg

 • Jira

 • Kompetens inom systemutveckling

Vi erbjuder dig

Att arbeta på SOS Alarm innebär stora utvecklingsmöjligheter och att du är en viktig ambassadör för SOS Alarms kultur såväl internt som externt. Du får även möjlighet att omge dig av kollegor med ett otroligt engagemang och vilja att skapa förutsättningar för andra SOS:are att skapa ett tryggare Sverige för alla. I den här rollen ges du stora möjligheter att vara med och bygga upp något helt nytt. 

Hos oss är våra värderingar - Professionella & Empatiska samt Ansvarstagande & Samverkande, något som genomsyrar hela kulturen på SOS Alarm och att du kan relatera till dessa är en förutsättning för att trivas hos oss!

 

Dela detta jobb

Testautomatiserare

SOS Alarm Sverige AB