itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Utvecklingsorienterad Verksamhetsanalytiker till PTS

Ort
Utgår

2023-09-26

Ansök nu

Utvecklingsorienterad Verksamhetsanalytiker till PTS

Ref 23-18423

Vill du jobba i en viktig roll i gränslandet mellan kärnverksamhet och IT inom en avdelning vars arbete syftar till att främja bredbandsutbyggnad i Sverige? Då kan du vara den verksamhetsanalytiker vi söker!

Vi jobbar för att det ska finnas snabbt och säkert bredband i hela Sverige och ser till att det statliga bredbandsstödet hamnar där det behövs som mest. Tillsammans med trevliga och engagerade kollegor med olika spetskompetenser bidrar du till fiberutbyggnad där den inte skulle ha blivit av med kommersiella krafter.

Enheten för kvalitetssäkring och samverkan ansvarar bland annat för framtagningen av listan över de byggnader som man kan söka stöd för. Det här gör vi i flera olika kvalitetssäkrande steg och tillsammans med olika parter, både interna och externa, för att landa en förteckning över byggnader som är så korrekt som möjligt utifrån många olika perspektiv. Enheten har även ansvar för utveckling och förvaltning av det systemstöd som vi använder för att handlägga bredbandstödet. Och det är där du blir en viktig kugge!

Om rollen
Som verksamhetsanalytiker blir du avdelningens systemexpert och arbetar bland annat med användarstöd i, och vidareutveckling av, det verksamhetssystem som nyttjas för samtliga av avdelningens processer kopplat till bredbandsstödet. Du kommer att ansvara för utveckling och förvaltning av system som används av både oss och de som ansöker om bredbandsstöd.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att analysera behov av förändringar i verksamhetssystemet och att kravställa, både gentemot PTS IT-avdelning och externa leverantörer. Du bidrar med användarstöd för systemet, arrangerar utbildningar, tar fram dokumentation och planerar, leder och genomför acceptanstester. Kortfattat förväntas du bidra till verksamhetens utveckling och leverans ur ett systemperspektiv i nära samarbete med förvaltningsledaren.

Vem är du?
För att lyckas hos oss i rollen som verksamhetsanalytiker är det viktigt att du har erfarenhet av att identifiera och formulera behov för IT-stöd, exempelvis genom kravställning, testning och support. Det är även viktigt att du har aktuell erfarenhet av att arbeta med olika former av behovsbeskrivningar eller kravdokumentation. Du har god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.

Vi söker dig som har:

  • Eftergymnasial utbildning med inriktning inom IT, eller arbetslivserfarenhet inom för tjänsten relevant IT- område

  • Erfarenhet av insamling och värdering av användarbehov och av att översätta användarbehov till kravställning mot IT

  • Erfarenhet av att ge användarstöd, utbilda och vägleda slutanvändare

  • Erfarenhet av acceptanstestning, gärna som testledare

  • Goda kunskaper i svenska och engelska

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av arbete med ärendehanteringssystem

  • Erfarenhet av att samordna arbete och leda en mindre grupp

  • Erfarenhet av bredband eller telekombranschen

  • Erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet

  • Erfarenhet av felsökning (motsvarande 1st line support)

Som person behöver du vara lyhörd för att fånga in verksamhetens behov och trivas med att agera som en pedagogisk och engagerande samtalspart gentemot dina samarbetsytor. Du är också drivande och lösningsorienterad, till exempel kring att utveckla IT-lösningar, samtidigt som du är noggrann, strukturerad, och har överblick över parallella processer.

För oss är dina personliga egenskaper viktiga, därför kommer vi lägga stor vikt vid dessa.

Bra att veta
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse. 

Som anställd på myndigheten får du del av förmåner såsom lunchförmån, bra semestervillkor och pension. Vår arbetsplats är på Hälsingegatan 38 där du kommer att arbeta i moderna aktivitetsbaserade lokaler, men har även möjlighet att jobba hemifrån upp till 40%.

Vi erbjuder dig en arbetsplats där vi värdesätter god balans mellan arbete och fritid, därför är friskvård en del av arbetet i form utav 2 friskvårdstimmar i veckan och 5 000 kronor i friskvårdbidrag, det finns även en friskvårdsförening som anordnar olika aktiviteter. Här kommer du får ett givande och omväxlande arbete på en myndighet där du kan växa och utvecklas - både personligt och professionellt.

Hur ansöker jag?
För att kunna göra en rättvis och likvärdig bedömning av dig som sökande använder vi oss av urvalsfrågor. Vi ber dig därför att svara på frågorna så utförligt som möjligt så att vi kan avgöra hur väl du matchar den efterfrågade kompetensen. Vi önskar att du inte bifogar en bild eller information om personnummer och adress i ditt CV. Du behöver inte bifoga ett personligt brev utan kan ladda upp ditt CV två gånger. 

Har du skyddade uppgifter av något slag ber vi dig kontakta ansvarig HR-specialist.

Att arbeta på PTS:
Hos oss får du arbeta med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället, och tillsammans med cirka 400 kollegor. Vår verksamhet präglas av komplexa frågor och den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du får verka i en innovativ och kreativ miljö.

Om du är flexibel, tar initiativ och gillar att samarbeta kommer du att trivas hos oss och bidra till vår kultur. Vi utvecklar verksamheten tillsammans, vilket är en förutsättning för att vi ska nå våra höga ambitioner – att vara Sveriges bästa arbetsplats!

På PTS bidrar du till samhällsnytta. Se filmen om vårt uppdrag.

Välkommen med din ansökan senast 26 september.

För mer information kontakta enhetschef Nina Gustafsson på nina.gustafsson@pts.se eller HR-specialist Aron Jegers på aron.jegers@pts.se.

För kontakt med vår lokala fackliga arbetstagarorganisation maila till saco@pts.se.

Dela detta jobb

Logga
Utvecklingsorienterad Verksamhetsanalytiker till PTS

Post- och telestyrelsen - PTS