Senior Projektledare  

Är du nyfiken, motiveras av utmaningar och en driven projektledare som har förmåga att se helheten och kan inspirera och engagera andra? Då kan du vara den projektledare vi söker. 

Vilka är vi? 

Kan man ha roligt på jobbet och samtidigt lösa morgondagens utmaningar? Ja, det kan man! Hos oss får du tillsammans med kunniga och trevliga kollegor bidra till vår vision om att skapa en hållbar värld genom att utveckla digitala lösningar för våra kunder. Som teknikoberoende it-konsultbolag kan vi erbjuda dig varierade och utvecklande uppdrag som framtidssäkrar ditt CV. Bra arbetsvillkor och en sund balans mellan arbete och fritid ingår såklart! 

Vi är idag drygt 300 medarbetare worldwide med kontor i Skellefteå, Stockholm, Uppsala, Malmö, Luleå, Boston, Longmont, Dallas, Singapore/Indonesien. 

Om rollen   

Som senior projektledare på Ductus driver du spännande och komplexa förändrings- eller utvecklingsprojekt hos våra kunder. Du får en nyckelroll för att skapa bestående resultat och teamet du leder kan bestå av kollegor, kundens personal eller konsulter från andra bolag.   

Våra uppdrag är i stor utsträckning inom den offentliga och den ideella sektorn i Uppsala och vi erbjuder våra projektledande tjänster i allt ifrån mindre förstudier till större projekt.  

Du bör ha:   

  • Erfarenhet från stora organisationer eller konsultrollen. 
  • Längre erfarenhet av att leda projekt, både mindre och större och gärna it-projekt, från start till mål.
  • God förmåga att kommunicera och leda förändringsarbete. 
  • Kunskap om en eller flera projekt- och förändringsledningsmodeller. 
  • Erfarenhet av dokumentation så som presentationsmaterial för styr- och ledningsgrupper. 

Meriterande:  

  • Flerårig erfarenhet som konsult 
  • Erfarenhet från offentlig sektor 
  • Certifiering inom projektledning, till exempel PMI, IPMA eller SAFe. 
  • Certifiering inom förändringsledning, till exempel PROSCI. 

Vem söker vi? 

Vi söker dig som gillar teknik, människor och hållbarhet. Som person är du en ödmjuk och ansvarstagande lagspelare som med ett stort mått nyfikenhet både lär av andra och delar med dig av kunskaper. Att bemöta kunder och kollegor på ett vänligt och proffsigt tycker du är självklart. Lika självklart är det att du delar vår värdegrund som vi har sammanfattat i det vi kallar vårt Ductus-hjärta: Trustworthiness, Collaboration, Empathy, Innovation. 

I rollen som projektledare hos Ductus behöver du vara driven, strukturerad, målorienterad och ha god förståelse för både it och verksamhet. Du är förtroendeingivande, bra på att hantera människor och du vågar ta beslut när situationen så kräver. Ditt ledarskap kännetecknas av att du tar ansvar och skapar struktur samtidigt som du engagerar och motiverar medarbetarna i din projektgrupp så att ni tillsammans kan överträffa kundens förväntningar. 

På Ductus är vi övertygade om att en inkluderande och diversifierad arbetsplats ger bäst förutsättningar att möta våra kunders behov. Vi strävar efter att spegla samhällets mångfald och därför välkomnar vi verkligen ALLA som känner igen sig i vår värdegrund.

Vad erbjuder vi? 

Hos oss får du en arbetsplats där du får utrymme att växa. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling som du själv är med och påverkar och du har alltid tillgång till företagets samlade kunskapsbas som stöd i ditt arbete.  Din närmaste chef kommer att stötta dig genom frekventa 1:1-samtal där ni stämmer av läget. 

Du kommer att ha din hemmabas i teamet Lead and architecture tillsammans med andra projektledare, tekniska projektledare, it-arkitekter, förändringsledare och verksamhetsutvecklare. I teamet bidrar vi till varandras utveckling och framgång i uppdragen 

För oss är gemenskap och sammanhållning viktigt. Förutom att vi har väldigt roligt tillsammans på jobbet så arrangerar vi också sociala aktiviteter utanför arbetstid för de som kan och vill.   

Vi vet att en trevlig arbetsmiljö, balans i livet och god hälsa är en förutsättning för att du ska må bra och nå din fulla potential. Våra kontor är därför alltid central belägna och vi erbjuder flexibla arbetstider och bra förmåner som exempelvis kollektivavtal och friskvårdsbidrag. 

Om tjänsten 

Ort: Uppsala  
Omfattning: Heltid  
Tillträde: Enligt överenskommelse 

För mer information 

Kontakta gärna Magnus Edin på vårt Uppsala-kontor om du vill veta mer om företaget eller om möjligheten till jobb på Ductus. Du når Magnus enklast på mail:  magnus.edin@ductus.se

Ansökan 

Välkommen med din ansökan via www.ductus.global/careers. Urval sker löpande, så hör av dig redan idag!