Pensionsmyndigheten

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 415 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 911 000 fondbyten och skickar ut 8 miljoner orange kuvert. Vi har ca 25 miljoner digitala kundkontakter per år. Vi är cirka 1700 medarbetare på åtta orter, från Luleå i norr till Halmstad i söder.

Vi gör pensioner enklare!

Pensionsmyndigheten har som mål att vara expert inom pensionsområdet och en källa till kunskap bland uppdragsgivare, allmänhet och pensionsaktörer. Detta innebär att vara ledande inom arbetet med att följa, analysera och informera om pensionssystemets utveckling och effekter för enskilda och samhälle. För att säkerställa detta utvecklar och förvaltar Pensionsmyndigheten en statistikplattform för att kunna skapa pedagogiska och faktabaserade rapporter och mikrodata för analyser och utvärderingar. Det är här du kommer in i bilden!

Just nu är vi inne i ett intensivt utvecklings- och förändringsarbete och behöver förstärka våra team som ansvarar för utveckling och underhåll av vår statistik- och analysmiljö. Det är ett arbete som ställer höga krav på kvalitet och noggrannhet, men som också innebär spännande utmaningar och möjligheter till innovation i gränslandet mellan IT och analys. Våra team är tvärfunktionella och jobbar enligt det agila ramverket SAFe där teamen ansvarar för att förstå och omsätta verksamhetens behov till hållbara tekniska lösningar.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig med kunskap om datalagerutveckling, inklusive datalagerarkitektur, som ska arbeta med att vidareutveckla och förvalta Pensionsmyndighetens statistikplattform. Plattformen består av en windows-miljö med Microsoft SQL-server som databashanterare, integrationsverktyget SAS data integration server, integrationsservrar för Python, gränssnitt för extern och intern statistikpresentation samt ett par egenutvecklade webbapplikationer. Datalagret uppdateras varje natt med data från myndighetens olika handläggnings- och förmånssystem och data förädlas sedan i olika steg, från rådata till färdig statistik.

I arbetsuppgifterna ingår:

  • drift, förvaltning och utveckling av datafångsten från myndighetens olika kärnsystem till Pensionsmyndighetens datalager
  • utveckling och anpassning av datalagrets arkitektur
  • att analysera, designa och implementera ETL-flöden i SAS och Python för god prestanda, spårbarhet och säkerhet
  • informations- och datamodellering
  • viss administration av Microsoft SQL server
  • att ha ett nära samarbete med statistikansvariga, dataanalytiker och systemarkitekter för att säkerställa krav på transformationsregler och datamodeller i datalagret
  • dokumentation för att underlätta förvaltning och användning av datalagret

Utbildning och Erfarenhet

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning, exempelvis inom datavetenskap, systemvetenskap eller någon ingenjörsutbildning. Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift. Arbetslivserfarenhet inom för tjänsten relevant område är meriterande.

Det är meriterande om du har kunskap om och stort intresse för följande områden:

  • relationsdatabaser, datalagerarkitektur
  • DW/BI-utveckling
  • programmering i SQL, samt Python, SAS eller motsvarande
  • Microsoft SQL-Serveradministration
  • informations- och datamodellering
  • kravställning av datafångst i datalagerprojekt

Egenskaper 

Som person är du strukturerad, kvalitetsmedveten, drivande, kommunikativ och prestigelös och har mycket god förmåga att samarbeta med andra människor. Du uppskattar att arbeta i team och vill lära dig mer inom ditt område. En självklar egenskap hos dig är att du tar ansvar för ditt och gruppens arbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för rollen.

Vi erbjuder 

Ett myndighetsuppdrag som är viktigt på riktigt! En arbetsplats där vi värnar om att våra medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid. Vi tillämpar hybridarbetssätt med möjlighet till distansarbete och på kontoret utifrån en överenskommelse med arbetsgivare. Som statligt anställd har du även goda anställningsvillkor och ett förmånspaket med friskvård, flexibel arbetstid, lediga klämdagar samt goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt 

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Arbetspsykologiska tester kommer att vara aktuellt i urvalsprocessen. Arbetsprov kan komma att vara aktuellt.

Tjänsten kan placeras i Stockholm eller Karlstad. Analysavdelningen har Stockholm som arbetsort. Arbetet kan innebära resor till våra kontor ute i hela landet.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och jobbar aktivt och fokuserat för att uppnå våra höga mål kring jämställdhet och mångfald.

Anställningen kan komma att placeras i säkerhetsklass.

Har du skyddade personuppgifter kontakta rekryterande chef som hjälper dig med din ansökan.

#VårtJobbBerörAlla

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer PSL 2024-23
Kontakt
  • Karin Kolmodin, 010-4542269
Facklig företrädare
  • Anna-Karin Åhrman Cortelius, Saco-s, 010-4543914
  • Anna Håkansson, ST , 010-4542801
Publicerat 2024-02-29
Sista ansökningsdag 2024-03-21

Tillbaka till lediga jobb