itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Diskrimineringsombudsmannen

Vad säger våra medarbetare?

Att jobba som Jurist

Att jobba som kommunikatör

Att jobba som HR-generalist

Julia DeMarinis Giddings

”Det känns oerhört bra att vara en del av denna viktiga samhällsaktör och arbeta aktivt för att främja likabehandling i Sverige idag.”

Utbildning: Jur. kand. vid Uppsala universitet och vid Katholieke Universiteit i Leuven, fristående kurser i statsvetenskap och filosofi vid Stockholms universitet och kurser i franska vid Université Paris-Sorbonne, praktik vid EU Kommissionens FN-delegation i New York. 

Tidigare arbetslivserfarenhet: Biträdande jurist vid advokatfirman Nilsson & Co i Stockholm, notarietjänstgöring vid Linköpings tingsrätt, advokat och biträdande jurist vid Hamilton advokatbyrå, europeisk arbetsrättsjurist vid Nasdaq.

Arbetsuppgifter på DO: Processförare på processenheten. Företräder DO som ombud i domstolsförhandlingar i diskrimineringsärenden. 

Lotta-Karin Hansson

"Det som är roligt med mitt jobb är att jag får möjlighet att arbeta både strategiskt och operativt med personalfrågor. För mig känns det även inspirerande att få arbeta på DO och veta att jag i mitt arbete bidrar till DO:s vision ett samhälle fritt från diskriminering."

Utbildning: Programmet för personal- och arbetslivsfrågor vid Umeå Universitet samt enstaka kurser inom sociologi.

Tidigare arbetslivserfarenhet: HR-generalist på dåvarande Smittskyddsinstitutet i Stockholm. Rådgivare inom arbetsrätt på kommunikationscentralen för fackförbunden ST och SKTF.

Arbetsuppgifter på DO: HR-generalist på HR-enheten. Arbetar operativt och strategiskt i HR-frågor. Ger ett kvalificerat stöd till myndighetens chefer i arbetsrättsliga frågor och avtal samt inom bland annat områdena rekrytering, arbetsmiljö och rehabilitering. Samverkar och förhandlar med fackliga parter inom olika frågor samt medverkar i projekt som berör HR området.

Gustaf Widegård

”På DO står kunskap och rimlighet i centrum. Alla som jobbar här är smarta, ansvarstagande och dessutom väldigt omtänksamma. En kombination som jag värderar väldigt högt.”

Utbildning: Kandidatexamen i journalistik från Göteborgs universitet.

Tidigare arbetslivserfarenhet: Nyhetsreporter på SVT Nyheter Skåne. Sociala medierredaktör på Sveriges Radio P3.

Arbetsuppgifter på DO: Kommunikatör för sociala medier. Ansvarar för DO:s strategiska arbete på våra olika plattformar. Skapar innehåll och sköter