itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Pensionsmyndigheten

Vill du jobba i en miljö med stimulerande arbetsuppgifter? Pensionsmyndigheten är en bred verksamhet med många olika kompetenser. Vi erbjuder dig möjlighet att påverka och samtidigt utvecklas i din yrkesroll.

Vi är omkring 1 400 medarbetare fördelade på åtta kontor från söder till norr. Kontoren finns i Halmstad, Växjö, Visby, Stockholm, Karlstad, Gävle, Söderhamn och Luleå. I Stockholm hittar du oss vid Hornstull.

Många olika kompetenser

Vårt uppdrag är att administrera, betala ut och informera om den allmänna pensionen, oavsett var i livet du befinner dig. Vi behöver många olika typer av medarbetare med olika egenskaper, förmågor och spetskompetenser. Vi ser olikheter mellan människor som en tillgång och eftersträvar mångfald.

Några exempel på vad du kan arbeta med hos oss är kundservicehandläggare, testare, verksamhetsanalytiker, utvecklare, kommunikatör, jurist och mycket mer.

Detta erbjuder vi

Vi lägger stor vikt vid kompetens- och ledarskapsutveckling, att vara en hälsosam arbetsplats och ge goda förutsättningar för en sund balans mellan arbete och fritid. Vi erbjuder till exempel flexibla arbetstider, en friskvårdstimme i veckan och försöker lägga möten mellan klockan 9-15.

Vill du läsa mer om vad det innebär att jobba statligt? Arbetsgivarverkets skrift ger information om den statliga värdegrunden och vilka villkor och förmåner som gäller för dig som jobbar statligt.

Bransch

Myndighet

Anställda

1400

Huvudkontor

Stockholm

Adress

Regeringsgatan 109, 111 39

Webbplats

language

Sociala medier

Lediga jobb från Pensionsmyndigheten

Systemutvecklare grund- och kunddata, Stockholm

Stockholm - 10 dagar kvar

Läs mer

Trainee till vår IT-avdelning i Luleå

Luleå - 0 dagar kvar

Läs mer

Javautvecklare till Luleå

Luleå - 24 dagar kvar

Läs mer

Javautvecklare

Luleå - 3 dagar kvar

Läs mer

Teknisk Utvecklare som brinner för test, Luleå/Stockholm

Stockholm - 11 dagar kvar

Läs mer

Vad säger våra medarbetare?

Mikaela & Malin

javautvecklare, utvecklingsledare

Ahmad

Frontendutvecklare

Anders

Aktuarie

Båda började jobba på Pensionsmyndigheten våren 2019. Malin hade jobbat agilt tidigare och tilltalades av att kunna jobba vidare så och göra samhällsnytta. Samtidigt fanns en fundering - hur agil kan en myndighet vara med tanke på lagkrav, rutiner och beroenden till andra myndigheter?

– Det har visat sig funka jättebra! Vi jobbar tvärfunktionellt i team som utvecklar digitala webbtjänster och jag känner verkligen att det finns ett stort utrymme att leverera värde till alla pensionssparare och pensionärer, och det är det jag brinner för, säger Malin.

Känslan att göra något viktigt för samhället och den moderna tekniken lockade Mikaela att söka jobbet. Hon kände också att Pensionsmyndigheten är en arbetsgivare som vill att personalen ska hålla i längden.

– Som att landa i bomull! Jag tänkte att det kanske kunde vara stelare på en myndighet men absolut inte, säger Mikaela.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahmad jobbar med att utveckla gränssnittet på webbplatsen, det som kunden ser och interagerar med. I rollen har han stor användning av tidigare erfarenheter, att ha jobbat i olika typer av organisationer och med många olika webbplatser. Men drivkraften har alltid varit densamma.

– Jag har alltid velat leverera någonting som kommer till nytta. De tjänster vi utvecklar ska vara enkla att använda och förstå för alla.

Ahmad drivs av utmaningar, att sätta upp mål och hålla sig uppdaterad om ny teknik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Anders roll som aktuarie genomför han ekonomiska analyser både ur ett kund- och systemperspektiv. Uträkningarna kan handla om hur livslängderna och framtida avkastning påverkar pensionens storlek.

– Det vi tar fram bestämmer hur mycket pension som ska betalas ut varje månad så att pengarna  fördelas över pensionstiden på ett bra sätt. Ur ett systemperspektiv gör vi exempelvis analyser på risker för staten i den traditionella försäkringen som finns i premiepensionen.

Hur får ni fram de siffror ni behöver?

– Våra uträkningar bygger på matematiska modeller, ekonomi och statistik  från olika källor. Samtidigt som vi räknar rätt ska vi också kunna förklara det vi gör på ett begripligt sätt.

I vissa projekt har Anders ett nära samarbete med IT-avdelningen där han exempelvis kan hjälpa till att testa nya funktioner eller kontrollräkna resultat av olika datakörningar. Ibland får han även frågor från kunder som undrar varför deras premiepensionskonto ser ut som det gör.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa med jobbet är att jag får chansen att lära mig mycket eftersom jag har många duktiga kollegor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Missa inga jobb från Pensionsmyndigheten

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor