itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Bluffkänslor vanliga i IT-branschen

Trettio procent av medarbetarna i svenska företag är rädda för att bli avslöjade som en bluff. I IT-branschen är siffran ännu högre, där är hela 43 procent av medarbetarna rädda att någon gång bli avslöjade som en bluff eller att bli ertappad för mindre kunnig eller kompetent än vad han eller hon egentligen är.  Det visar en Worklifeundersökning från Manpower.

Manpower har rankat andelen oroliga medarbetare i olika branscher. Högst upp på listan hamnade reklambranschen, där 53 procent av medarbetarna är oroliga för att bli avslöjade som mindre kompetenta än de ger intryck av att vara. Därefter hamnar medarbetare som är verksamma inom forskning och utveckling, tätt följt av de som är verksamma inom marknad eller på kulturområdet.

 

Därefter kommer IT och data, där 43 procent alltså uppger sig vara nervösa för att någon på jobbet ska upptäcka att de inte är riktigt så kompetenta som de utger sig för att vara.  Lägst andel oroliga medarbetare finns inom lager, industri och transport, där endast 17 procent av de anställda oroar sig för att någon gång bli ”avslöjade”.