itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Brist på apputvecklare

Mobilapplikationer tar allt större plats i människors vardag. Detta ställer högre krav på företag att hitta kompetenta applikationsutvecklare. Nu slåss företag världen över om de skickligaste inom branschen.

Tekniken går ständigt framåt, men utbildningarna hänger inte med. Globalt råder det stor brist på kompetent personal, vilket gör att de stora företagen erbjuder allt mer för att locka de eftertraktade proffsen. Behovet är dessutom större i Sverige, eftersom svenska företag ofta ligger i framkant när det gäller teknikutveckling. Många företag har redan mobilapplikationer, men siktar nu på andra generationens appar.

Mobilapplikationerna följer samma spår som webben när den introducerades, och idag är webben integrerad i nästintill alla verksamheter. Man ser att apparnas utveckling och användande växer i ännu snabbare takt, vilket ställer höga krav på utvecklarna. Idag måste de mobila applikationerna kunna interagera med bakomliggande system, vilket gör det hela mer avancerat.

Samtidigt räcker det inte att bara med att vara en duktig programmerare, utan företagen ser gärna att man har god social kompetens kombinerat med säljtänk. För den som har alla dessa tre kompetenser är möjligheterna oändliga. Företag vittnar om hur svårt det är att dels hitta de rätta kandidaterna, men även att behålla dem. Ofta blir kompetenta programmerarna kontaktade av headhunting-företag, vars uppdragsgivare försöker locka med olika förmåner.