itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Detta gör en CTO

Dagens IT-företag har många olika typer av hierarkier. Man kan till exempel ha en CTO som då får styra över hela företagets IT-utveckling, drift och system.

Vissa företag har också valt att dela upp alla dessa sysslor över flera olika chefer istället. På ett sätt kan det vara bra att det är flera personer som får dela på ansvaret över en del som ändå är så pass viktig för företagets dagliga funktionalitet. Idag är allting trots allt väldigt beroende av att man har en ständig internetuppkoppling och fungerande datorer. Något som också är extremt viktigt i företag som hanterar många kunder är att man har konsekventa och fullständiga backuper över alla register och förändringar som görs.

Är man då flera personer som ansvarar för de dagliga IT-rutinerna, systemet och den framtida utvecklingen så kan man också hjälpas åt att påminna varandra om viktiga steg och saker som måste göras. Det är också bra att vara flera då man tillsammans kan sätta sig och diskutera problem som har uppstått och hur man kan lösa dessa på bästa sätt. Nackdelen med att vara fler istället för att man som ensam CTO får ansvara för hela IT-driften är att det också lättare kan bli missförstånd och liknande då informationen ibland måste gå genom flera personer. Det kan också vara svårt för till exempel en CTO att lösa ett problem som beror på att en CIO eller COO måste lösa någonting först. Detta kan också innebära att problem i vissa fall kan ta längre tid och lösa då man inte kan göra allting själv.

Det kan trots detta vara värt att ha sysslorna uppdelade på olika personer då det också är lättare för de ansvariga att följa med i utvecklingen om de har ett lite mindre område att fokusera på.