itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Få svenskar använder restiden till att jobba

Trots att fyrtio procent av alla svenskar har mer än en halvtimmes resväg till jobbet så jobbar förvånansvärt få av dem. 43 procent av alla svenskar reser mellan 30 minuter och 2 timmar till och från jobbet varje dag. Bara 5 procent jobbar under restiden, visar en undersökning från konsultbolaget Claremont.

20 procent av de som reser kommunalt till jobbet använder ibland tiden till att jobba, men bara om de inte tror sig hinna med arbetsuppgifterna på sin ordinarie arbetstid. Man kan fråga sig varför så få väljer att använda den dagliga restiden till att få saker gjorda.

16 procent av de tillfrågade anger att den tekniska utrustningen är för dålig för att de ska kunna jobba på bussen eller tåget. 29 procent anger att de inte har någon möjlighet att tillgoräkna sig restiden som en del av sin totala arbetstid, vilket alltså är det största hindret för mobilt arbete på resande fot.

Sysselsättningarna som toppar listan är istället att ägna sig åt sociala media, det gör 25 procent av de tillfrågade. 16 procent använder hellre restiden till att spela spel.