itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

ITjobb på 80-talet

ITjobb och nostalgi

Om du är född på 70- eller tidigt 80-tal är oddsen rätt goda att du minns text-tv, denna tredje TV-kanal utöver TV1 och TV2 som för många blev den första kontakten med något som ens liknade en datorskärm. På gymnasiet under andra halvan av 80-talet, användes  ABC 80, ABC 800 eller Compis för att lära ut programmering. Jag minns första gången jag rörde BASIC (inkl Microsofts QBASIC), Visual Basic och Delphi.

Jag var  fascinerad och evangeliserad och hade en smula storhetsvansinne. Kodsnuttar tagna ur tidningen klistrades in i IDE’n och kördes för fullt…övning 1 resulterade i en textsträng “hello world”….övning 5. Multiplikatorn “5×5=25″ och övning 230 med modifikation, till att datorn frös alldeles för länge. Nu var jag  grymt uppspelt och såld, många gånger om. Jag ville bli världens bästa programmerare.

Det är inte förrän på senare dar som jag börjat intressera mig för hur arbetsmarknaden (itjobb) utvecklats och framför allt, såg ut då(70-80 talet). Minns du?  dela  gärna med dig av dina erfarenheter  av itjobb nedan…

Medv vänliga hälsningar

Elias Tavsan