itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Många karriärvägar och en lysande framtid inom test

Personer som har spetskompetens inom testverksamhet har glädjande nog kunnat se marknadsvärdet på sin kompetens höjas gradvis de senaste åren. Det är numera inga problem att bygga en karriär utifrån en specialistkompetens och gedigen erfarenhet inom test. Några av de hetaste yrkestitlarna de kommande åren är avancerad testdesigner, teststrateg, prestandatestare och testautomatiserare.

De kommande åren ökar sannolikt även efterfrågan på prestandatestare, som är specialiserad på att testa ett eller flera kvalitetsområden, exempelvis användbarhete och tillförlitlighet.  Efterfrågan på testare som kan hjälpa organisationer att identifiera styrkor och förbättringspotential i de befintliga testprocesserna.

Där kommer testförbättringsspecialisten in i bilden. Arbetsmarknaden för testare har på senare år utvecklas mot en ökad specialisering. Manuella tester har i allt större utsträckning ersatts av automatiserade motsvarigheter, vilket ökar behovet av olika specialiseringar. Några av de mest efterfrågade specialistkompetenserna inom test är säkerhetstestning och prestandatestning. Testvärldens motsvarighet till projektledare stavas testledare. Den som vill kombinera testverksamhet med projektledningskompetens gör klokt i att satsa på en karriär som teststrateg eller testledare.