itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Offentlig sektor inget bottennapp

Sedan IT fick sin höga trendstatus för cirka 15 år sedan har branschen mestadels kommit att associeras med privata företag, både små och stora. Men saker och ting förändras!

Uteslutande är det privat sektor som IT-branschen och IT-eran kommit att handla om. Men nu är det 2013 och IT har börjat prioriteras högre och högre i offentlig sektor. Statusen har höjts enormt, bland både ingenjörer, programmerare och de redan anställda i offentlig sektor. Det är anmärkningsvärt, eftersom det inte är någon hemlighet att IT i privata företag är mer välbetalt. Topplöner och saftiga bonusar finns knappt alls i offentliga organisationer.

Något som IT-jobben i offentlig sektor däremot präglas av, är en väldigt annorlunda möjlighet att arbeta med ny teknik! Breda resurser är något som offentlig sektor ger helt andra möjligheter att arbeta med. Bredheten är mer frånvarande i små företag där man ofta måste vara väldigt nischad inom sitt nischade område.

Många har börjat attraheras av offentlig sektor som arbetsgivare genom de stora utvecklingsmöjligheter som finns på området. Man har också kunnat se att i offentlig sektor finns också potential till långsiktig kompetensutveckling, vilket tilltalas både av yngre och lite äldre medarbetare. Möjligheten att vidareutveckla sig internt inom den organisation man arbetar i är något som lockar.

En annan bonus är också de stabila arbetstiderna som tilltalar många.