itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Sharepoint i Molnet

Microsoft SharePoint är ett system som ligger tätt förknippad med Microsoft Office-sviten. Dess målgrupp är främst företag och organisationer, för vilka den underlättar intranätsfunktioner, dokument- och innehållshantering genom möjligheten att skapa olika kollaborativa webbplatser.

Det absolut hetaste just nu är frågan om huruvida Microsoft kommer att förskjuta tjänsten så att den använder sig till fullo av molntjänsten. Microsofts COO, Kevin Turner, sade under World Wide Partner Conference: “Att sälja lokalt baserad mjukvara var bra för både oss och er under en lång tid, men framtiden finns i molnet och mobilitet, och Microsoft planerar att röra sig mot denna framtid med sin partnerkrets intakt.”

Är det här problematiskt? Ja, kanske. Förskjutningen från lokalt lagrad information till molnet innebär självklart en förbättrad funktionalitet i många aspekter: den nämnda mobiliteten, bland annat. Däremot finns det vissa orosmoment som man får hoppas att Microsoft tar i beaktande. Privat information och sjukjournaler är till exempel i Microsofts värld information som slutanvändarna förväntas lämna ifrån sig så att de kan läggas upp på molnet. Vissa undersökningar visar att användare upplever det som säkrare att ha sådan information lokalt lagrad.

På nätet diskuteras dock olika slags hybridlösningar, där selektiviteten av vilken information som hamnar vart, går att styra. Senast om detta och andra Microsoft SharePoint nyheter finnes här.

Läs vidare om hur vi som konsultmäklare, mäklar fram rätt konsulter och konsultbolag inom SharePoint åt våra kunder, Här.