itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Handläggare signalskyddsnycklar

Ort
Kategorier
Utgår

2023-06-13

Ansök nu

Handläggare signalskyddsnycklar

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en serviceinriktad handläggare. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA
Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag
Som handläggare av signalskyddsnycklar hör du till avdelningen för cyberverksamhet. I rollen som handläggare består dina arbetsuppgifter av att hantera beställningar av signalskyddsnycklar, aktiva kort och certifikat till civila delen av totalförsvaret. Arbetet kräver ett strukturerat arbetssätt och stor noggrannhet. Du kommer ha många bollar i luften, arbetet kräver en stor grad av servicekänsla och att du är bekväm med att dokumentera och kommunicera. Du samarbetar nära dina kollegor  och har många kontakter internt inom andra avdelningar på FRA. Externa kontakter med myndigheter samt kunder och leverantörer utgör också en stor del av tjänsten. Resor, framförallt inom Sverige , förekommer. På sikt kan arbetet innebära att du kompetensutvecklar dig på flera tekniska system inom signalskyddet.

I rollen som handläggare signalskyddsnycklar är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att hantera inkomna beställningar från kunder och ge support inom området, framförallt i form av:

 • Administrativt hantera beställningar i IT-system.

 • Rådgivning och support via telefon och mejl till kunder inom totalförsvaret.

 • Dokumentera och sprida information till kunder.

Du kan
Vi söker dig som har:

 • Lägst gymnasieutbildning.

 • Har erfarenhet och goda referenser från ett serviceyrke.

 • Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

 • Goda kunskaper i Officepaketet.

 • Körkort B.

 

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Erfarenhet från planeringsarbete.

 • Arbetat med någon form av kundsupport.

 • Erfarenhet av att arbeta inom statlig verksamhet.

 • Grundläggande kunskaper i engelska.

På FRA råder en strikt sekretess, och det är viktigt att du känner dig bekväm vid att hantera det. Resor i tjänsten kan förekomma.

Du är
För att trivas i din roll har du hög kvalitetsmedvetenhet och arbetar lika väl självständigt som tillsammans med dina kollegor. Du är lyhörd och tillmötesgående och kan på så vis möta förändrade behov från omgivningen. Vi ser att du tar initiativ i arbetet och med flexibla arbetssätt hittar du nya angreppssätt på problemställningar. Vidare har du en god förmåga att prioritera och arbetar tills resultat är uppnådda. Som person är du öppen och prestigelös med ett positivt och  förtroendeskapande förhållningssätt till arbetetsuppgifter, andra medarbetare och uppdragsgivare. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vårt erbjudande
På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Sollefteå. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 39 19. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-06-13
Referensnummer 2.1.2:3395/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Handläggare signalskyddsnycklar

Försvarets Radioanstalt