itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

LEAD ARCHITECT - ASSET DEVELOPMENT HUB TILL VATTENFALL

Företag Nexer Recruit
Ort
Utgår

2023-03-28

Ansök nu

LEAD ARCHITECT - ASSET DEVELOPMENT HUB TILL VATTENFALL

Vill du vara med och leda vår arkitekturresa och digitalisering av asset-området inom samhällskritisk verksamhet och bidra till ett fossilfritt liv inom en generation?

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Din vardag som Agile Lead Architect Asset

Vår avdelning för arkitektur och IT-säkerhet som består av mer än 25 medarbetare och konsulter har uppgiften att styra, stötta och förvaltar utformningen av bolagets arkitektur inom domänerna verksamhet (process och information), IT och OT (operational technology) samt IT-säkerhet. Du kommer tillhöra en stor och mycket kompetent arkitekturfunktion.

Din huvuduppgift kommer att vara att leda arkitekturarbetet inom ett av bolagets prioriterade områden, dvs. den som utvecklar och förvaltar verksamhet och IT när det gäller Asset (anläggningsområdet). Verksamheten består av ledning och tre agila team, ca 30 medarbetare, som jobbar enligt Scrum och DevOps.

Ditt arbete kommer bestå i att ta fram strategier och planer för området, leda det taktiska och operativa arbetet kopplat till arkitektur, alltifrån informations- och processdomänen till informationsteknologi och teknik. Du bedriver arbetet tillsammans med Product Owner och Agile Manager samt övriga medlemmar i den agila organisationen. Därutöver kommer du ha många gränsytor till Vattenfall IT:s omfattande globala leveranskedja. Du kommer ha många gränssnitt och hantera många intressenter och aktörer. Detta för att säkerställa att verksamheten och IT-lösningen stödjer ska samt agera Du kommer även vara kontaktperson inom bolaget när det gäller arkitektur för den agila organisationen.

Vidare kommer du att ansvara för:

 • Äger, utvecklar och förvaltar vision och målarkitektur för produkten.
 • Att produkten följer arkitekturprinciper för utveckling, lever upp till IT-säkerhetskrav och utvecklas med nya designmönster och ny teknologi.
 • Stödjer agila team med djup arkitekturkompetens.
 • Delta i utvecklingen av metoder och verktyg kopplat till den agila hubben.
 • Delta i utvecklingen av ramverk, metoder och verktyg kopplat till arkitekturområdet.
 • Genomföra utredningar och analyser kopplat till assetsområdet.
 • Sätta mål, nyckeltal och kvalitetskrav kopplat till agila hubbens lösningsområde samt kontinuerligt följa upp dessa.

Din profil

 • Relevant universitets- eller högskoleutbildning, tex ingenjör med inriktning mot IT.
 • Du har erfarenhet från att arbeta i en agil verksamhet och med att ta fram arkitektur från strategier, taktik och till operation. Erfarenhet av enterprise-, verksamhets- och lösningsarkitektur är önskvärt. Relevant utbildning inom det agila området är ex. Scrum, DevOps och SAFe.
 • Du har erfarenhet av att arbeta nära ledning och verksamhet när det gäller verksamhets- och systemutveckling, gärna inom anläggningstung verksamhet.
 • Du har erfarenhet från att arbeta med kartläggning och införande av informationshantering, process- och systemutveckling av plattformar som SAP och Microsoft. Det är meriterande om du har erfarenhet av SAP-modulerna PM och MM samt PPM.
 • Du är van vid att och har erfarenhet från att använda visualisera arkitektur på olika sätt samt av att använda arkitekturverktyg ex. Sparx Enterprise Architect.
 • Flytande svenska och engelska både muntligt och skriftligt.

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga då rollen innefattar många kontaktytor, ex. inom den agila hubben, övriga IT-organisation och berörd verksamhet. Du behöver även ha en utvecklad analytisk förmåga och stimuleras av att lösa komplexa problem tillsammans med andra teammedlemmar. För den här tjänsten så behöver du även kunna driva ditt arbete och leda dina processer självständigt. Slutligen så söker vi dig som har en genomgående förståelse för verksamheten som du utvecklar lösningar till i ditt arbetssätt.

Vattenfall erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling och utbildning. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar vi med Nexer Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Elin Murman på elin.murman@nexergroup.com/ 076-116 91 32.

Vi ser fram emot din ansökan! Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt.

Om Vattenfall

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Dela detta jobb

logo
LEAD ARCHITECT - ASSET DEVELOPMENT HUB TILL VATTENFALL

Nexer Recruit