itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Blivande produktexpert med teknikintresse till Fengco

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2023-06-22

Ansök nu

Blivande produktexpert med teknikintresse till Fengco

Företag: Fengco Real Time Control Aktiebolag

Stad: Göteborg

Jobbkategori: IT

Roll: Produktägare

Omfattning: Heltid

Startdatum: Enligt överenskommelse

Typ av uppdrag: Rekrytering

Vi söker dig som

 • Har en ingenjörsexamen inom elektroteknik, mekatronik, teknisk fysik eller liknande

 • Antingen är du på väg att ta examen/tagit examen nyligen, eller så har du något års relevant arbetslivserfarenhet efter din examen och vill vidareutvecklas i en ingenjörsroll inom fordonsindustrin

 • Har en god analytisk förmåga och brinner för problemlösning

 • Du har programmeringskunskaper för att kunna läsa och tolka språk

 • Har starkt intresse för att upprätthålla och utveckla kundrelationer – både skriftligt och genom möten

 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då båda språken används gentemot kunder, leverantörer och internt

 • Viktigast är din vilja för att utvecklas successivt i rollen tillsammans med Fengco på lång sikt

Stort fokus i denna rekryteringsprocess läggs vid dina personliga kompetenser. Som person har du en social framtoning, ett utmärkande driv och nyfikenhet av att ständigt vilja lära dig mer, vilket du tydligt demonstrerat under din studietid. Du kan samtidigt uppvisa ett flexibelt förhållningsätt, något som krävs i det nära arbetet med kunder. Du har en ödmjuk och prestigelös personlighet som ger utrymme för god kommunikation med både kollegor och kunder.

Beteenden som är fördelaktiga för denna tjänst:

 • Problemlösande

 • Självgående

 • Självutvecklande

 • Serviceinriktande

Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Östra Hamngatan 50, Göteborg

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Bli direktrekryterad till Fengco Real Time Control Aktiebolag

Genom den här tjänsten blir du direktanställd hos vår kund. Det innebär att du kan slappna av medan vi tar hand om ansökningsprocessen.

Läs mer om företaget längre ner på sidan.

Arbetsbeskrivning

Göteborgskontoret expanderar och Fengco söker nu en nyfiken och problemlösande blivande Produktexpert till kontoret på Östra Hamngatan. Som produktexpert är ditt uppdrag att stödja kunder och kollegor i både praktiska och strategiska frågor relaterade till de produkter och tjänster som Fengco tillhandahåller. Kundkontakten sker oftast från kontoret men även på plats hos kund.

Fengco är återförsäljare till de marknadsledande leverantörerna dSPACE och MES (Model Engineering Solutions). Företaget ställer sin kompetens till förfogande i alla delar av kundens utvecklingsprojekt; från kravframtagning, utveckling av prototyp, design till test och verifiering av ett färdigt styrsystem. Fengco har vuxit till att bli en viktig spelare i fordonsbranschen genom att erbjuda hård- och mjukvara, kursverksamhet och konsultarbete inom modellbaserad- och datadriven utveckling samt testning av inbyggda styrsystem. Det handlar bland annat om styrsystem för uppkopplade fordon, aktiva säkerhetssystem och elektriska och hybrida drivlinor. Exempel på kunder är Volvo, CEVT, Saab och Scania.

Hos Fengco blir du en del av ett kompetent ingenjörsteam där medarbetarna jobbat länge tack vare sund företagskultur, humor och möjligheten att använda och lära sig ett brett sortiment av avancerade tekniska produkter. Här får du ständigt utvecklas inom problemlösning, teknik, support och kundkontakt.

Fengco erbjuder dig:

 • Vara en del av ett dynamiskt företag som har arbetat som specialister på inbyggda system med realtidskrav inom modellbaserad och datadriven utveckling i över 25 år.

 • Utlopp för din nyfikenhet kring fordon, programmering och elektronik i kombination med intresset för att bistå med support och utveckla kundrelationer.

 • Vara med och bidra till att utvecklingsprocessen hos Fengcos kunder ska bli allt mer effektiv, smidig och framgångsrik genom att agera som första kontakt vid frågor och utmaningar kring specifika kundcase.

 • Ta del av ett utvecklande arbete där uppgifterna kommer att växa med tiden och vid intresse finns möjligheten att utvecklas till en position med ett mer strategiskt fokus.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Fengco.

Under dina första sex månader på Fengco kommer fokus vara på inlärningsprocessen där du kombinerar interna utbildningar med praktisk tillämpning. Fengco är måna om att erbjuda dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas i din roll och förstå såväl fordonsbranschens utvecklingsprocess som de olika verktygen. Fengco välkomnar dig att delta i din egen inlärning och utvecklingsprocess och är lyhörda inför dina mål och intressen.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Bistå med expertkompetens inom Fengcos verktyg gentemot kunder

 • Agera tekniskt stöd på införsäljningsmöten

 • Hålla utbildningar och demos i systemen hos kunderna

 • Ha löpande dialog med dSPACE kring kundstödet av systemen

 • Återskapa kundproblem i Fengcos labb

Kollegan Gabriel kommenterar:

"Fengco är som den där studiegruppen som gjorde de svåraste inlämningarna roliga. I början kommer du att få en hel del internutbildning samtidigt som du bättre lär känna dina nya kollegor både i Stockholm och Göteborg. Visar du framfötterna kommer du snabbt få förtroende i ditt arbete och kan tidigt ta ansvar för egna åtaganden. Det bästa med att jobba på Fengco är att vara en del av ett kompetent, framgångsrikt och familjärt mindre team och slippa trögheten och den kalla byråkratin i de stora organisationerna där du bara är en i mängden."

Dela detta jobb

Blivande produktexpert med teknikintresse till Fengco

Academic Work