itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Business Area Manager inom IT till Academic Work

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2023-04-06

Ansök nu

Business Area Manager inom IT till Academic Work

Har du ett brinnande intresse för IT och vill driva utveckling och tillväxt inom affärsområdet? Nu finns möjligheten att ansluta sig till Academic Work i rollen som Business Area Manager IT!

Om tjänsten

Academic Work hjälper företag och individer att växa och vi har haft IT i blodet sedan starten för mer än 20 år sedan. Varje år går ca 1700 personer till sitt nästa arbete inom IT via oss. Vi har en rad innovativa bolag inom vår koncern så som Brights och Crowd Collective, tillsammans kan vi skapa unika lösningar för företag som söker IT-kompetens. Allt för att hjälpa till att attrahera, rekrytera och utveckla medarbetare.

Kompetensbristen, digitalisering och automation är de utmaningar som våra kunder jobbar för att bemöta och du kommer i din roll kunna utveckla lösningar för företag i vår bransch att komma runt exempelvis kompetensbristen.

Teamet som arbetar mot och driver affärsområde IT är ett litet team bestående av två affärsutvecklare samt affärsområdeschefen. Då nuvarande affärsområdeschef gått vidare i en annan intern roll, söker vi nu en ersättare som kan kliva in i teamet och leda och utveckla affärsområdet framåt.

"Jobbet som affärsområdeschef är otroligt dynamiskt. Det sträcker sig från att delta i paneldiskussioner i Almedalen till att beräkna och analysera de årliga justeringarna av vår prismodell. Det är en utomordentligt rolig och givande position, där du har stor frihet att forma affärsområdets agenda och att sätta rätt prioriteringar inom teamet. Det roligaste för mig har varit att bygga ett starkt team vars fokus har varit att möjliggöra en uppskalning av allt vi gör. Vi har sett ett fantastiskt resultat under 2022 och fortsätter att se en stark ekonomisk tillväxt, vilket också kommer att vara ditt slutmål som den nya BAM-IT. Hur du når det målet kommer nästan helt att vara upp till dig och ditt team."

Så här säger Martin Persson, vår nuvarande affärsområdeschef inom IT, och hur han beskriver rollen och den spännande resa han har varit en del av.

Affärsområde IT är ett tight team där det är högt i tak vad gäller idéer och frihet att utforska nya möjligheter. Du kommer spela en mycket viktig roll för företaget. Dina möjligheter att utvecklas både professionellt och personligt är mycket goda. Du kommer även ha en attraktiv kompensationsmodell med bra förmåner, exempelvis möjlighet till tjänstebil.

Som Affärsområdeschef inom IT är du primärt ansvarig för vår verksamhet i Sverige, men har även ett deltidsansvar för vår internationella verksamhet. I rollen kommer du att leda och utveckla affärsområdet, och fungera som en expert gentemot både lands- och kontorsledning avseende långsiktiga aktiviteter för att säkerställa tillväxt och kompetensutveckling över tid. Genom ett innovativt och marknadsorienterat tankesätt stöttar du även våra operativa organisationer för att höja kompetensnivån inom affärsområdet. Utöver detta leder du även ett team bestående av två affärsutvecklare.

Arbetsuppgifter

 • Hantera de projekt som redan har implementerats och utveckla dem.
 • Aktivt bygga relationer i hela företaget på nationell nivå och arbeta operativt med resterande affärsområden inom organisationen för att bygga upp förtroende.
 • Vara affärsområdets ansikte utåt genom marknadsförings- och marknadsföringsaktiviteter. Till exempel genom att synas i tidningar och artiklar, träffa universitet/högskolor, föreläsa, sitta med institutens styrgrupper, delta i konferenser och sitta i affärsområdena relevanta företags kompetensgrupp
 • Ta ansvar för att bidra till organisationen. Idéer, beslut och arbetssätt som berör affärsområdet. Föra fram och driva frågor som gynnar både affärsområdet och Academic Work.
 • Hålla dig uppdaterad om vad som händer i branschen och assimilera information från alla olika kanaler. Använda informationen för att hitta nya idéer och lösningar som gynnar affärsområdet, Academic Works position på marknaden och vår verksamhet i stort.
 • Leda och ansvara för 2 affärsutvecklare inom affärsområdet, vilket inkluderar att stötta gentemot uppsatta processmål, leda, coacha och följa upp målen. Du ansvarar även för månatliga 1:1 möten. Du leder dina anställda på distans beroende på var de finns.
 • Ta aktiv del, tillsammans med BAM-teamet, i att utveckla affärsområdets sätt att operera, optimera investeringen utifrån tid, ansträngning och budget.
 • I denna roll kommer du även att resa upp till 4-6 dagar per månad.

Vi söker dig som

För att lyckas som Affärsområdeschef inom IT tror vi att du har en eftergymnasial utbildning inom området eller annan relevant utbildning inom området (alternativt liknande arbetslivserfarenhet). Vidare tror vi att du har 3-5 års erfarenhet från en roll där du arbetat med utveckling och tillväxt inom affärsområdet. Du har även en stark kommunikationsförmåga i både svenska och engelska inom "affärsområdesspråket" och har erfarenhet av att representera, till exempel genom presentationer och tal. Dessutom har du körkort. Slutligen är det att föredra att du kan utgå från vårt kontor i Stockholm, men det går även bra att vara placerad på ett annat kontor.

Det är även meriterande om du har:

 • Ledarskapserfarenhet, exempelvis teamledare, projektledare eller som handledare av något slag. Erfarenheten behöver inte inkludera vinst- eller förlustansvar.
 • Erfarenhet från bemannings- och rekryteringsbranschen.
 • Erfarenhet av att hantera en budget.
 • Erfarenhet av att arbeta med affärsutveckling.

Kompetenser som anses vara avgörande för denna roll:

 • Affärsmässig
 • Strukturerad
 • Samarbetsvillig
 • Självgående
 • Strategisk

Övrig info

Start: Snarast enligt överenskommelse

Placering: Med fördel placering i Stockholm, men det finns även möjlighet att utgå från något av våra övriga kontor

Anställning: Heltid tillsvidare med inledande provanställning

Process: Det första steget i rekryteringsprocessen är att genomföra två tester av Assessio. Det ena är en personlighetskartläggning som tar cirka 20 minuter att slutföra, det andra ett test som testar din kognitiva förmåga som tar 12 minuter att slutföra. Går du vidare efter det så består processen en första intervju med någon av våra internrekrytare, en andra intervju med rekryterande chef samt referenser.

Anledningen till att vi använder oss av tester är för att säkerställa en solid och rättvis rekryteringsprocess med fokus på potentialen för den position vi anställer till. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Academic Work är ett bemannings- och rekryteringsföretag som sedan starten 1998 har hjälpt över 130 000 young professionals världen över till jobb. Vi strävar efter att bygga en arbetsplats i absolut världsklass, målet är att ingen medarbetare på Academic Work ska vilja jobba någon annanstans. Vår kultur präglas av våra våra tre värderingar: Share Energy, Beat Yesterday och Show Heart. För fjärde året i rad vann vi 2020 kategorin bästa service- och tjänsteföretag i Brilliants tävling Powered by People. Academic Work har med andra ord högst medarbetarengagemang av alla företag i branschen!

 

 

Dela detta jobb

Business Area Manager inom IT till Academic Work

Academic Work