itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Data Engineer | Sjunde AP-fonden | Stockholm

Ansök nu

Data Engineer | Sjunde AP-fonden | Stockholm

Vill du ta en nyckelroll i en strategisk satsning och vara en viktig del av en förflyttning hos en samhällsbärande organisation med ett betydelsefullt uppdrag? Vi arbetar med moderna verktyg och teknik i framkant och rekryterar nu till en helt ny tjänst som Data Engineer. Du kommer att ha stora möjligheter att forma rollen och påverka satsningen av en helt ny dataplattform. Välkommen till Sveriges största pensionsfond!

Vi förvaltar i dagsläget 1000 miljarder och med detta ökar komplexiteten i förvaltningen och mängden data vi behöver analysera. Vi ser därför stora fördelar med att kunna centralisera data för effektiv analys och rapportering. AP7 har nu tagit ett strategiskt beslut att satsa på utveckling av en ny cloudbaserad dataplattform byggd på moderna teknologier.

Vi söker en driven och engagerad Data Enigneer som vill ta en ledande roll i arbetat med att bygga upp och hantera AP7s nya dataplattform och datawarehouse.

Som Data Engineer har du en central roll i både utveckling och förvaltning av den nya dataplattformen och de lösningar som byggs ovanpå. Rollen innebär ett nära samarbete med olika delar av verksamheten för att fånga krav och behov samt diskutera olika möjligheter och lösningar. Här ingår även att säkerställa våra högt ställda krav på dataintegritet och datakvalitet.

AP7 är en mindre organisation med tydlig outsourcingstrategi. Du kommer till en liten tight IT-grupp som vid behov förstärker med konsultkompetens. I uppbyggnaden och vidareutvecklingen av dataplattformen kommer du därför att samarbeta med duktiga konsulter och vara med och kravställa deras utvecklingsarbete.

Rollen är ny och du kommer få stora möjlighet att forma den och påverka satsningen framåt. Vi arbetar med moderna verktyg och teknologier och vill att du är med och fattar genomtänkta beslut gällande teknik, verktygsval mm. Utvecklingsarbetet kommer att göras i nära samarbete med AP7:s IT-chef men förvaltningsansvaret kommer i huvudsak att ligga på den nya rollen.

Tjänsten är placerad på AP7:s fina kontor på Vasagatan 16 i Stockholm. Välkommen till oss!

Om dig

För att vara framgångsrik i rollen krävs att du har

  • flera års erfarenhet inom data och datahantering med tillhörande tekniker/verktyg

  • gedigen kunskap i DB förvaltning & utveckling, merit Snowflake/postgres/sql/oracle

  • förståelse för moderna DW/Datalake-lösningar och kopplingar samt databaser och dess struktur

  • god kännedom om Azure och dess tjänster

  • programmeringskunskap inom t ex Java, Python, SQL, C eller liknande

  • beställarkompetens

  • god projektvana

  • god förmåga att kommunicera obehindrat på svenska och engelska både i tal och skrift

Det är meriterande om du har förståelse för den finansiella marknaden och kunskap rörande finansiella instrument.

Du har ett starkt självledarskap och trivs som bäst när du får ta ansvar och driva saker framåt. Du är bra på att skapa relationer och har en god kommunikativ förmåga. Som person är du nyfiken och intresserad av din omgivning och du gillar att följa med i den tekniska utvecklingen. Du har ett utvecklat risktänk i det du gör samtidigt som du är strukturerad och har ordning och reda.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar AP7 med Experis. För mer information ring eller mejla Anki Snis på 070-3775969 eller Anki.Snis@se.experis.com.

Sista ansökningsdag: 2023-03-24

Välkommen med din ansökan!

Om AP7
AP7 är en statlig myndighet med uppdrag att förvalta premiepensionsmedel åt svenska folket. AP7 är den enda statliga aktören inom premiepensionssystemet med förvalsalternativet AP7 Såfa. De som avstår från att välja premiepensionsfonder får automatiskt sina medel placerade i förvalsalternativet. Idag förvaltar AP7 premiepensionen åt fem miljoner svenskar. Sedan starten har AP7 Såfa gett spararna högre avkastning till lägre avgift än de privata premiepensionsfonderna i snitt. AP7 förvaltar i dagsläget närmare 1000 miljarder kronor. AP7 kan vara en liten och effektiv organisation eftersom ambitionen är att anlita de skickligaste externa fondförvaltarna i världen samt fristående leverantörer och konsulter. Läs mer om AP7 här
.

Dela detta jobb

Data Engineer | Sjunde AP-fonden | Stockholm

Experis AB