itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Databasadministratör till statlig myndighet

Ort
Utgår

2023-06-10

Ansök nu

Databasadministratör till statlig myndighet

Är du utbildad DBA och vill arbeta i en kreativ miljö tillsammans med kollegor som brinner för konsten? Då kan du vara den vi söker för tekniskt ansvar och utveckling av den interna  samlingsdatabasen hos en statlig myndighet i Stockholm. 

Denna databasadministratör kommer att vara tekniskt ansvarig för förvaltning och utveckling av samlingsdatabasen samt tillhörande databaser och databasapplikationer. Kunden står inför ett större utvecklingsarbete i och med övergång från Windowsbaserad databasversion (TMS) till webbaserad, TMS Collections.

Som konsult på Centric får du en trygg anställning och samlar på dig värdefull arbetslivserfarenhet på uppdrag hos våra kunder. Din konsultchef stöttar dig i din utveckling där du hela tiden fyller på med nya erfarenheter och kunskaper. En utmärkt möjlighet att göra karriär.

Bra anställningsförmåner

Dina arbetsuppgifter

Databasadministratören driver utvecklingen och tar utifrån ett användarperspektiv fram ändamålsenliga rapporter, listvyer och datavyer. Omvärldsbevakning och att inhämta nya kunskaper är en viktig del i tjänsten då databasens funktioner och den digitala transformationen utvecklas löpande. Du är aktiv medlem i ett mindre team och bidrar med idéer till arbetet med databasen. Du arbetar nära registreringsbehöriga databasanvändare samt gruppchef och projektledare konstdatabas, vilka ansvarar för databasapplikationens användning och innehåll.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att:

 • Hantera Microsoft SQL-server samt genomföra nödvändiga åtgärder för effektiv drift och underhåll av databasen, så som mjukvaruuppgraderingar och prestandaförbättring.

 • Driva utvecklingen av arbetsflöden i databasen, designa och programmera anpassade datavyer, listvyer och alerts (påminnelser).

 • Skapa, designa, underhålla och felsöka i rapportverktygen Microsoft SQL Server Reporting Services (SSRS) och Crystal Reports.

 • Skriva SQL-skript för uppdateringar av data och problemlösning

 • Ha kontakt med databasleverantör för uppföljning av användarproblem och supportförfrågningar.

 • Årligen utföra återkommande uppdrag för export av data.

 • Dokumentera arbetssätt och arbetsrutiner

Din profil och kvalifikationer

Vi söker dig som har specialistkunskap inom DBA, god analytisk förmåga och arbetar bra med problemlösning. Du drivs av att förbättra processer och har förmåga att lära dig om nya IT-verktyg. För att lyckas i rollen ser du möjligheter i förändringar och är uthållig. Du kan samarbeta med andra som del i ett team såväl som självständigt. Du är strukturerad och noggrann med detaljer.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Du har erfarenhet av:

 • Högskoleutbildning inom relevant område med datainriktning eller motsvarande kompetens som förvärvats på annat sätt

 • Färdighet i att skapa och felsöka komplexa skript i SQL

 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift

 • Utmärkt teknisk kompetens inom relationsdatabaser och om Microsoft SQL server


Meriterande erfarenheter:

 • Kunskap om XML/XSL, SSRS, Crystal Reports

 • Van att dokumentera arbetssätt och rutiner

 • Intresse för att arbeta med kulturarvsdata vid en kulturarvsinstitution

Vad vi erbjuder

På Centric får du de verktyg du behöver för att nå dina mål. Vi erbjuder alla våra konsulter kvalificerade utbildningar och certifieringar inom den senaste tekniken. Vi tycker nämligen att våra medarbetare hela tiden ska fortsätta att utvecklas. Därför erbjuder vi dig möjligheten att lägga upp en individuell utbildningsplan, där vi bekostar såväl studiematerial som själva certifieringarna. Under din utveckling kommer vi matcha din kompetens mot rätt uppdrag i takt med att du avancerar. Vi genomför regelbundet spännande aktiviteter där du som konsult får möjlighet att träffa och umgås med dina kollegor under roliga och avslappnande former.
Mer om oss
Centric är ett IT-företag med 380 anställda, med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro. Vi specialiserar oss på uthyrning av generalister och förmedling av specialister samt erbjuder outsourcing och systemlösningar inom retail. Vi är medlem i Almega Kompetensföretagen och följer deras tecknade kollektivavtal med Unionen.

Dela detta jobb

Logga
Databasadministratör till statlig myndighet

Centric Professionals AB