itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

IT-arkitekt Windows

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-03-31

Ansök nu

IT-arkitekt Windows

About the job

Vattenfall Eldistribution har en samhällskritisk funktion och ska inom några år fördubbla leveranskapaciteten i elnätet samtidigt som leveranskvaliteten ska öka. Detta ställer stora krav på digitalisering, där våra tekniska IT-system är en viktig möjliggörare.

Vi söker nu en IT-arkitekt till avdelningen OT (Operational Technology)!

Som IT-arkitekt inom området Tekniska Infratjänster kommer du bland annat att:

  • Ansvara för att avdelningens OT-miljö med tillhörande servrar, klienter och datalagring har hög tillgänglighet och säkerhet.

  • I samråd med andra berörda arkitekter, specialister och kundansvariga förvaltare analysera befintlig systemdriftmiljö och arbeta med arkitekturella förbättringar.

  • Sätta mål, nyckeltal och kvalitetskrav kopplat till arkitekturområdet.

  • Analysera kommande funktionella behov och krav för att sedan vara med och bygga bolagets framtida digitala ekosystem som ska leda oss mot ett klimatsmart samhälle.

  • Arbeta med övervakning, felsökning, underhåll och administration av system på primärt Windowsplattformen.

  • Genomföra utredningar och analyser.

  • Bidra till utveckling av metoder, verktyg och relevanta arbetsprocesser.

Då vi finns på flertalet orter kommer en del resor att förekomma i tjänsten. Även beredskaps och jourarbete kan förekomma då dessa system blir allt mer verksamhetskritiska.

Your profile

Vi söker dig som har:

  • Dokumenterad erfarenhet av administrationsarbete av IT-system och -utrustning. Primärt fokus kommer att vara på Windows och Active Directory men driftmiljön innefattar även Linuxmiljöer och Vmware-plattformar.

  • Produktkännedom om moderna driftmiljöer; VMware, Linux, Windows, SAN-miljöer, databaser, AD, IP-baserade nätverk, PKI-miljöer etc.

  • Erfarenheter från förvaltningsarbete är meriterande

Rollen som IT-arkitekt innebär många kontakter, både internt och externt, varför förmågan och viljan att samarbeta, påverka och bidra till verksamhetens utveckling är viktig. Vi tror att du har en hög grad av personlig mognad, är noggrann och trovärdig. Du kan navigera i stora och komplexa organisationer vilket ställer krav på förmågan att arbeta processorienterat samt att skapa effektiva gränssnitt mellan olika delar i vårt bolag. Du har en kommunikativ förmåga både när gäller skriftligt och muntligt framställan och en förmåga att skapa presentationer och rapporter på både svenska och engelska.

Additional information

För mer information
För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Emma Löfgren, 076-1355732.
För mer information om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Hanna Korsby, 070-2495138

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Asim Nokic, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
 

Placeringsort: Luleå

Vi ser fram emot din ansökan senast den 21 mars 2023!

Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i. Läs mer hur vi arbetar med mångfald och inkludering här: https://corporate.vattenfall.se/jobba-hos-oss/vattenfall-som-arbetsgivare/mangfald/

Vattenfall Eldistribution AB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

About the company

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vi erbjuder ett engagerande och inspirerande arbete på en arbetsplats med god gemenskap. På Vattenfall Eldistribution är vi öppna och generösa med våra kunskaper, insikter och idéer samt ställer upp för varandra. På så sätt gör vi varandra bättre. Vår kultur präglas också av att vi håller vad vi lovar och ligger steget före vilket är en viktig faktor inom vår verksamhet. Vi är positiva till att du vill utvecklas och utforska nya områden inom företaget och genom vår karriär- och utvecklingsmodell åskådliggörs dessa möjligheter till utveckling. Vi tror även att en bra balans mellan privatliv och arbetsliv är viktigt och skapar harmoni och effektivitet både hemma och på jobbet.

Dela detta jobb

IT-arkitekt Windows

Vattenfall AB