itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

IT-säkerhetsspecialist/ Penetrationstestare

Ansök nu

IT-säkerhetsspecialist/ Penetrationstestare

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu dig som vill använda din djupa tekniska kunskap för att stärka Sveriges säkerhet. Vi ger goda möjligheter för utveckling även för dig som redan har djup teknisk kompetens och arbetar aktivt med kunskapsspridning internt.  På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som IT-säkerhetsspecialist tillhör du enheten för Nätverkssäkerhet inom avdelningen för Cyberverksamhet. Vi bidrar till att stärka skyddet mot avancerade IT-angrepp hos Sveriges mest skyddsvärda verksamheter. Genom vår djupa kunskap och stora erfarenhet erbjuder vi kvalificerat tekniskt stöd till verksamheter utanför FRA. På så sätt bidrar vi aktivt till Sveriges cyberförsvar.

I rollen som IT-säkerhetsspecialist är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att bidra till att höja informationssäkerheten i Sverige. Detta sker framförallt i form av att:

  • Genomföra IT-säkerhetsgranskningar genom bland annat penetrationstester av komplex IT-infrastruktur åt externa uppdragsgivare.

  • Genomföra rådgivning kring säkerhet vid olika typer av tekniska implementationer.

Att ta fram och hålla kompetenshöjande aktiviteter i form av workshops och föreläsningar ingår även inom ramen för vårt uppdrag.

Du ingår i ett team med djup teknisk kunskap och gedigen erfarenhet som arbetar för huvudsakligen externa uppdragsgivare. Det dagliga arbetet sker självständigt såväl som i mindre grupper (team) med varierande sammansättning av kompetenser utifrån de aktuella uppdragen.

Du erbjuds goda möjligheter till kompetensutveckling och förväntas också kontinuerligt utveckla din egen och enhetens kompetens för att kunna ligga steget före.

Resor inom landet förekommer som en del av uppdraget. Resor utrikes kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som har:

  • Teknisk utbildning inom IT och/eller IT-säkerhet, alternativt motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet,

  • erfarenhet och kunskap inom IT-säkerhetsrelaterat arbete, exempelvis inom nätverk, incidenthantering, IT-forensik, systemutveckling, säkerhetsövervakning eller virtualisering.

Vi ser det som meriterande om du har:

  • Praktisk erfarenhet av offensiv IT-säkerhet och tillhörande verktyg såsom exempelvis BloodHound, Burp Suite, Metasploit, Cobalt Strike och Impacket.

  • Arbetat som nätverkstekniker eller på annat sätt skaffat djup kunskap om nätverksteknik

  • Certifierats inom IT-säkerhet genom exempelvis GPEN, OSCP, OSEP.

  • Arbetat med penetrationstester, red/blue-teaming eller liknande.

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som utöver ditt tekniska engagemang är prestigelös med en problemlösande attityd. Arbetsuppgifterna innebär delvis självständigt arbete vilket ställer krav på egen motivation och förmåga att prioritera och slutföra arbetsuppgifter. Du tycker om att lära dig nya saker och att utvecklas tillsammans med verksamheten.

För att trivas i rollen krävs att du tilltalas av utmanande problem­ställningar och utvecklingsarbete, då våra uppdrag varierar i både storlek och komplexitet. Då du arbetar nära både ditt eget team och uppdragsgivare är det viktigt att du har samarbetsförmåga, positiv attityd och skapar både engagemang och delaktighet.

Verksamheten ställer stora krav på lojalitet, integritet och omdöme.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 xx xx. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-04-14.
Referensnummer 4144/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

 

 

 

 

Dela detta jobb

IT-säkerhetsspecialist/ Penetrationstestare

Försvarets Radioanstalt