itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kreativ Signalspanare

Ort
Utgår

2023-06-04

Ansök nu

Kreativ Signalspanare

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en driven och kreativ signalspanare med intresse för metodutveckling. Är du en av dem vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som signalspanare tillhör du avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Avdelningen arbetar med inhämtning av råmaterial, bearbetning samt analys och levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare.  Exempel på områden som FRA rapporterar om kan vara information om militär förmåga hos främmande länder, stöd till svenska militära insatser utomlands och internationell terrorism. Våra spanings- och bearbetningsmetoder måste kontinuerligt utvecklas för att kunna ligga steget före för att möta dagens såväl som morgondagens utmaningar.

I rollen som signalspanare kommer du att sätta nya kommunikationssignaler inom radioområdet i produktion samt utveckla metoder för detta arbete i samarbete med andra kompetenser inom signalspaningsområdet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer framförallt vara:

 • Analys och bearbetning av radiosignaler

 • Metodutveckling

 • Dokumentation

Du kan

Vi söker dig som kan/har:

 • Gymnasial utbildning inom naturvetenskapligt eller tekniskt program

 • God datorvana och erfarenhet av programmering

 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Eftergymnasial utbildning inom signaler och system eller inom matematik

 • Erfarenhet av Python eller motsvarande verktyg

 • Goda kunskaper inom radiokommunikation

 • Erfarenhet av Unixbaserade operativsystem

 • Kunskaper i ryska

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är analytisk, kreativ och har lätt för att arbeta med självständig metodutveckling. Vidare ser vi att du kan kommunicera med andra och har lätt för att dela med dig av dina kunskaper. Du ska kunna sammanställa, dokumentera och vidareförmedla dina resultat på ett klart och strukturerat sätt. Vi söker dig som kan förändra ditt beteende för att snabbt anpassa dig till nya omständigheter och kan fortsätta arbeta konstruktivt mot ditt mål även i mer pressande eller tuffa situationer. Du är initiativtagande och värdesätter att arbeta uthålligt för att nå dina mål och leverera på dina uppdrag med hög kvalité. För att trivas i rollen tror vi att du aktivt och självständigt söker upp nya utmaningar i arbetet.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 42 19. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-06-04.
Referensnummer 4335/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Kreativ Signalspanare

Försvarets Radioanstalt