itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

OT-säkerhetsspecialist

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-04-01

Ansök nu

OT-säkerhetsspecialist

About the job

Automationsområdet växer snabbt och Vattenfall Eldistribution installerar allt mer automation i elnätet. Förutom reinvesteringsbehov av föråldrad utrustning finns det starka drivkrafter genom ökade krav på färre och kortare elavbrott och möjliggörare för ytterligare digitalisering. Gruppen OT & Automation ansvarar för drift och förvaltning av automationsutrustning, såsom RTU:er, HMI:er och switchar, i hela dess livscykel och jobbar aktivt som teknisk kravställare i anläggningsinvesteringsprojekten.

Du kommer att

I rollen som OT-säkerhetsspecialist vara en del i vårt team som arbetar med drift, utveckling, förvaltning och underhåll av automationsutrustningar. Du kommer att arbeta med IT/OT-säkerhetsfrågor för vår miljö och våra utrustningar samt delta i interna samarbetsforum kring säkerhet. Ett arbete som sköts tillsammans med kollegor, konsulter och andra enheter inom Bolaget. Dina främsta arbetsuppgifter är att:

 • Delta i det dagliga arbetet med drift, underhåll och förvaltning av automationsutrustningar och underliggande OT-miljö och infrastruktur.

 • Analysera och initiera säkerhetshöjande åtgärder.

 • Arbeta med riskanalysarbete inom verksamhetsområdet.

 • Arbeta med säkerhetsskyddsplaner och kontinuitetsplanering.

 • Planera och genomföra drift och underhållsaktiviteter.

 • Delta i, eller leda, säkerhetshöjande projekt och utredningar inom området, i nära samarbete med andra avdelningar.

 • Kravställa och granska IT/OT-lösningar och infrastruktur vid upphandlingar av system, tjänster och utrustning.

Your profile

Vi söker dig som

 • Har eftergymnasial utbildning med inriktning inom IT, eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

 • Har erfarenhet från arbete inom med IT/OT-säkerhet och/eller något av följande områden, drift, förvaltning, arkitektur, systemintegration, Linux eller Windows miljöer, scriptning, Java, VMware, fjärraccess.

 • B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du

 • Har grundläggande kunskaper om hårdvara, nätverk, brandväggar samt kunskap om script och automatisering.

 • Har grundläggande förståelse för elkraftssystem, processautomation och IEC 61850, men är inget krav.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och välkomnar både nyutexaminerade studenter och mer seniora kandidater. Som person tror vi att du är prestigelös och ansvarskännande samt har en förmåga att se helheten, vilket gör dig uthållig i din strävan att nå uppsatta mål. Då kontaktnätet i rollen är brett krävs att du som söker har en god förmåga att samarbeta och att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Additional information

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Övrig information
Resor i tjänsten förekommer. Beredskapstjänstgöring kan förekomma.

Rekryterande chef: Christian Falck 072 553 07 61.
Rekryterare: Adrian Malmberg 070 234 26 41.

Befattning: Systemspecialist

Placeringsort: Trollhättan, Luleå, Solna, Västerås, Linköping, Uppsala

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Ann Marie Sjöbohm, Akademikerna, Asim Nokic, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Vi ser fram emot din ansökan! 

About the company

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem. 

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Dela detta jobb

OT-säkerhetsspecialist

Vattenfall AB