itjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Platform Engineer

Ort
Utgår

2023-06-11

Ansök nu

Platform Engineer

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Nu söker vi två Platform Engineer till våra plattformar. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

Vår tydliga målsättning är att erbjuda den bästa upplevelsen för våra användare, samtidigt som vi vill vara snabbfotade utan att göra avkall på säkerhet och stabilitet. För att klara denna förändring har vi etablerat tvärfunktionella och självförsörjande produktteam som kontinuerligt levererar värde med fokus på användarupplevelsen och ett utifrån och in perspektiv.

Ta chansen att bli en del av vårt framåtlutade team.

Ditt uppdrag
Vårt uppdrag är att vidareutveckla och driva regionens plattformar och där spelar du som Platform Engineer en viktig roll. Hos oss får du bland annat arbeta med Self-service via kod och skapa gemensamma tjänster. Mycket av det vi gör syftar till att tillhandahålla en plattform som förenklar konsumtion och drift av våra tjänster och där ett av våra mål är att det ska gå så snabbt som möjligt för ett applikationsteam att kunna produktionssätta ett system.

Vad kan vi erbjuda dig?
Du kommer ta plats i ett plattformsteam som är inne i en intensiv och kreativ fas där teamen just nu planerar för vidareutvecklingen av sitt erbjudande för att täcka regionens behov av lösningar. Vi arbetar i en öppen, agil organisation där vi satsar på kompetensutveckling via såväl interna som externa utbildningar vilket möjliggör att hålla oss i teknisk framkant. Teamen består idag av en Produktansvarig, en Scrummaster och tre till fem Platform Engineers med mycket kompetens inom området.

Vi har plattformar inom;

 • Integration (IPaaS)

 • Dataplatform (DPaaS)

 • Artificiell intelligens & Machine learning (AI & ML)

 • Virtualisering

 • Hosting

 • Container (CaaS)

 • Lagringstjänster och dataskydd

Vi kan erbjuda dig ett utmanande och varierande arbete med stora personliga utvecklingsmöjligheter och många kontakter med andra delar av organisationen. Hos oss får du dessutom möjlighet att växa bland duktiga och erfarna kollegor.

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor i Göteborg, Borås, Mölndal, Skövde eller Vänersborg och på distans. Du kommer ha en placeringsort/geografisk hemvist, men distans/hybridarbete är en del av vår kultur.

För att lyckas i rollen behöver du:
Ha en flerårig yrkeserfarenhet inom något område, gärna i kombination med en relevant eftergymnasial utbildning. För oss är det viktigt att du har praktisk kunskap och erfarenhet av att arbeta med större plattformar. Har du erfarenhet av automation så är det ett plus.

Vi söker dig som är nyfiken och ständigt strävar efter att förbättra och utveckla dig själv och samtidigt

bistå dina kollegor i olika typer av frågor och samarbeten. Då rollen innebär många kontakter med andra delar av organisationen är samarbets- och kommunikationsförmåga viktiga egenskaper. Språkmässigt talar och skriver du svenska obehindrat och har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Tjänsten kan komma att bli säkerhetsklassad vilket kan ställa krav på svenskt medborgarskap.

Kvalifikationer:

 • Erfarenhet av serveradministration på Windowsplattformen eller Linux

 • Navigerar dig i större organisationer med stora IT-plattformar

 • God förmåga att kommunicera med tekniskt insatta kollegor likväl som med kollegor inom andra professioner

Meriterade om du har erfarenhet inom vissa av nedanstående områden:

 • God förmåga av att skapa automationer med hjälp av script i Powershell, Python, shellscript m.fl.

 • God förmåga av att skapa automationer med hjälp av Ansible/AWX Tower

 • Kunskap inom Red Hat Satellite

 • Kunskap inom Canonical's Landscape

 • Microsoft Endpoint Configuration Manager (MECM/SCCM)

 • Förståelse för OP5/Prometheus samt Systems Center Operation Manager (SCOM)

 • Kunskap inom AD samt Group Policies

 • Erfarenhet av säkerhetsarbete för att säkra serverplattformar

 • Erfarenhet av VMware för virtualisering

 • Erfarenhet av versionshantering i GIT

 • Erfarenhet av Service Now

 • God förmåga att dokumentera lösningar

 • Erfarenhet av agila arbetssätt

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.

 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.

 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion. Du kan även läsa mer i presentation om Lön, ersättning och förmåner – det här får du som medarbetare i VGR.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Platform Engineer

Västra Götalandsregionen IT